İl Sağlık Müdürü Erol "Kalp krizi riski artabilir"

Tarih : 2015-07-14 / Kategori : Sağlık

İl Sağlık Müdürü Erol

Ramazan ayının ardından ağır yemeklere fazla yüklenilmesi halinde kişi de kalp krizi riskinin artabileceği belirtildi.     

   Iğdır İl Sağlık Müdürü Alparslan Erol, Ramazandan çıkar çıkmaz hemen yemek yemeye yüklenmemek gerektiğini vurguladı.
    Dr. Erol, Ramazan’ın son günlerine yaklaşıldığını hatırlatarak, "Artık önümüz bayram. Gerek ramazan, gerek bayramda beslenmeyi ilgilendiren hususlar olduğu için ve beslenme ile ilgili metabolik bozukluklar sonucunda ortaya çıkan kalp damar hastalıkları konusunda da insanların bilgili olması gerekiyor. Özellikle damar hastalarının tedbir almaları gerekiyor.” dedi.
    Dr. Erol, “Kalp krizi geçirmiş kalp yetmezliği olan hastalarımız bizden gerekli önerileri aldı. Özellikle kalp yetmezliği hastalarında bu uzun günlerde, idrar söktürücü gibi ilaçlar kullanıyorlar ise elektrolit dengesi bozukluğu olmasın diye ya da yakın zamanda kalp krizi geçirmiş hastalarda, şeker düşüklüğünün adrenalin yüksekliğini tetikleyerek tekrar kalp krizi oluşmasını engellemek adına onlara bir takım önerilerde bulunduk. Tabi önümüz bayram, bayramda ne oluyor insanların ramazan boyunca metabolizması yavaşlıyor, bayramda ise sanki vücudumuz tekrar ramazana girecekmiş gibi öyle bir psikoloji ile girip birazcık yüklenebiliyoruz. 
    Bayramda metabolizmanın yavaşladığı dönemde ani yüklenmeler, obezitenin artışına, kan şekerinin yükselmesine ve bunlara bağlı kalp damar hastalıklarının hem gelecekte olasılığının artmasına, hem de aktif dönemde o dönemde kalp damar hastalıklarının tetiklenmesine yol açabiliyor. Bu açıdan dikkatli olmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.