Serhat illerinde Off Road heyecanı

Tarih : 2015-07-15 / Kategori : Spor

Serhat illerinde Off Road heyecanı

              Serhat Kalkınma Ajansı’nca gerçekleştirilen “Serhat’ı Keşfet: Off Road” etkinliğine katılan ve İzci Team ekibi ile Eksi 36 Off Road Kulübü üyelerinden oluşan 18 Off  Road’çı Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta bulunan rotaları keşfetti. 

Belgesel haline getirilen Off Road etkinliği Çarşamba akşamları Yaban TV’de yayınlanacak. 
Serhat illeri ilk kez Off Road’la tanıştı. Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında dört ilde Off Road heyecanı yaşandı. Geçtiğimiz yıl bölge illerinde yaptığı çalışmayla Off Road rotalarını belirleyen Ajans, üç günlük “Serhat’ı Keşfet: Off Road” etkinliği düzenledi. SERKA ve Eksi 36 Off Road Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı etkinlikte, İzci Team Lideri Okan Tozun’un da aralarında bulunduğu 18 Off Road’çı, 500 kilometrelik rotada bulunan zorlu etapları uzun uğraşlar sonucu geçebildi. Bölge illerinde ilk kez düzenlenen etkinlik, Off Road’çıları adeta büyüledi.
    İPEKYOLU’NDA OFF ROAD 
             Kars kent merkezinde bir araya gelen Off Road’çılar etkinliğin ilk gününde 130 kilometrelik Kağızman etabını geçti. Rota üzerinde bulunan Camuslu Yazılı Kayaları ile Çengilli Kilisesi’ni ziyaret eden ekip, Sarıkamış ormanlarındaki parkuru tamamladıktan sonra geceyi burada kurdukları kampta geçirdi. 18 araçlık Off Road konvoyu ikinci gün 250 kilometre yol yaptı. İlçedeki Katerina Köşkü ve Sarıkamış Şehitliğini ziyaret ettikten sonra Allahuekber Dağları’nın parkurunu geçen ekip, daha sonra Ardahan’da bulunan Şeytan Kalesi’ne gitti. Kale eteğindeki Karaçay Vadisi’ni takip eden Off Road’çılar, Kars ve Ardahan illeri arasında bulunan Çıldır Gölü kıyısında mola verdikten sonra akşam saatlerinde Kars’ın Arpaçay ilçesinde yaklaşık 230 kuş türünün bulunduğu Kuyucuk Gölü’nde kuş ve yıldız gözlemi yaptı. 
             Serhat illeri rotasının son gününde Off Road ekibi, tarihi İpekyolu parkurunu tamamladı. 120 kilometrelik parkur üzerinde bulunan Ani Antik Kenti’ndeki bütün tarihi kalıntıları tek tek gezen ekip, daha sonra Susuz Şelalesi’ni gitti. Şelalenin aktığı Cılavuz Deresi’ndeki zorlu etap Off Road’çılara heyecanlı anlar yaşattı. Suyun karşısına geçmeye çalışan bazı araçlar derinlik nedeniyle dereyi geçemedi. Derenin ortasında kalan araçlar halat yardımıyla sudan çıkarılabildi. Cılavuz Deresi’ni güçlükle geçebilen ekip, yorgunluğunu Susuz Şelalesi’ndeki günbatımını izleyerek atmaya çalıştı. Şelaledeki günbatımının keyfini çıkaran ekip, akşam saatlerinde kent merkezine döndü. Yapılan değerlendirme toplantısında konuşan İzci Team ekibinden Okan Tozun, bölge illerinin doğa turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Tozun, “Birçok kültüre ev sahipliği yapan ve doğası ile insanı büyüleyen bir coğrafyada ilk kez üç gün boyunca yolculuk yaptık. Parkurlar, çok heyecanlı ve etkileyiciydi. Off Road’çıların buradaki rotaları görmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu. Etkinlik sonunda katılımcılara, Ağrı Dağları’nın arasından geçen Off Road aracının bulunduğu maket hediye edildi. 
            6 kameraman tarafından çekilen Off Road etkinliği belgesel haline getirildi. Üç bölümlük belgesel Yaban TV’de seyirciyle buluşacak. Yarın akşam ilk bölümü yayınlanacak olan belgeselin Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri de tekrar bölümleri yayınlanacak.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.