MHP’den AKP’ye Tepki

Tarih : 2015-07-21 / Kategori : Siyaset

MHP’den AKP’ye Tepki

MHP Merkez İlçe Başkanı Yaşar Çeçen, “AKP 13 yıl içerisinde Iğdır da 6 tane il başkanı değiştirmiştir.” dedi.

    AKP İl Başkanı Ahmet Tutulmaz’ın Partisinin Bir Düğün salonundaki Bayramlaşma töreninde yapmış olduğu konuşmaya MHP Merkez İlçe Başkanı Yaşar Çeçen sert tepki göstererek Basın açıklaması yaptı. 
    MHP Merkez İlçe Başkanı Yaşar Çeçen MHP Merkez İlçe Başkanlığı Binasında saat 15.00’da Basın açıklaması yaptı. Partililerin ve Basın Mensuplarının bulunduğu toplantıda konuşan Çeçen şöyle dedi.
     “MHP İl Başkanlığı’nın faaliyetlerinin askıya alınması sebebiyle Iğdır Merkez İlçe Başkanlığı, il ve belediye encümenlerimizin katılımıyla 18.07.2015 tarihinde AKP İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz’ın bayramlaşma programında yapmış olduğu MHP mensupları ve kendi deyimiyle Azerileri partilerine davet etmesi nedeni ile toplanmış bulunmaktayız.
                 AKP İl Başkanı Tutulmaz’ın MHP’nin İktidar döneminde dahi Iğdır’a ve Iğdırlıya hiçbir yatırım yapmadığından bahsetmiş, hâlbuki Iğdır Havalimanı, Eski Devlet Hastanesi, Organize Sanayi Sitesi MHP’nin kısa iktidar döneminde yapılan yatırımlarından bazılarıdır.
                13 yıldır iktidarda olan bir partinin Iğdır da 3ncü olmaktan bir yukarı çıkamaması acaba Türklerin oy vermemesi midir, yoksa başka sebepler varda siz mi açıklayamıyorsunuz? Yerel seçimlerde 8.000 üyeniz olduğu halde 4.000 oy almanızı neye bağlıyorsunuz, bu konuda ne çalışma yaptınız?  Azerbaycan Türklerini partinize çağırarak bu açığı kapatmaya mı çalışıyorsunuz? İl başkanlığınız döneminizde işçi alımlarında Azerbaycan Türklerini gözeterek atamaları buna göre yaptınız mı? Okul ve Daire müdürleri de o atamalara dahil midir?  Biz Türk’lerin bir demokratik hak olarak başka siyasi partilerde görev alması, Sn. Tutulmaz‘ın başka fikirlere sahip olmasına neden olmasın. Sizlerin, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde devletin bekaası, milletin birlik ve beraberliğini savunan oluşumlarla kan uyuşmazlığınız vardır. Milliyetçi                 Hareket Partisi mensupları olarak partimizden de,   halkımızdan da memnunuz, kan uyuşma- mazlığımızda yoktur. Aldığımız 26000 oy da bunun tescilidir. Av. Özcan GÜNSOY bey’in MHP’deki görevini devretmesi ise bu bir bayrak yarışıdır. AKP 13 yıl içerisinde Iğdır da 6 tane il başkanı değiştirmiştir. Her görevi bırakan parti mensubu başka partilerde mi görev aldı? Sayın Tutulmaz görevi bıraktığınızda başka partide görev almayı düşünüyor musunuz?    
              İL BAŞKANI TUTULMAZ’IN BAYRAMLAŞMA DA YAPTIĞI KONUŞMA:
             “Değerli partililer, sevgili misafirler hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Hep birlikte bir aydır tuttuğumuz orucun semeresi olan Ramazan Bayramını hep beraber kutluyoruz. Ülke olarak huzurlu ve barış içinde bir bayram geçiriyoruz. Bu gün Ülkemiz daha huzurlu ve barış ortamında bir bayramı geçiriyorsa bunun en büyük kaynağı bizlerin mensubu olduğu Ak Parti hükümetidir.  Ancak ülkemizin yanı başındaki devletler ile İslam coğrafyasında maalesef savaş ve gözyaşı var. Bu vesileyle dualarımızda niyazlarımızda İslam dünyasındaki kardeşlerimiz için dua etmeliyiz.
            MHP Iğdır Teşkilatı ile Azeri toplumuna çağrı;
             Iğdır’da nüfusumuzun önemli bir kısmını oluşturan Azeri toplumu yıllardır MHP’yi desteklemektedir. Bu vesileyle iki kez MHP’de Belediye Başkanı ile Milletvekili çıkarmıştır. Toplum bu desteğini tamamen karşılıksız yapmıştır. Hatta 2011 seçimlerinde MHP en yüksek oy oranını Iğdır’dan almış ve Genel Başkan Bahçeli’nin memleketinden bile yüksek bir oranda oy almıştır. Ama buna rağmen MHP başta iktidar dönemi olmak üzere Iğdır’a ve bu topluma hiç bir şey vermemiştir. Tam aksine bu teşkilatı ve Iğdır’ı rencide etmiştir. 
İşte bu süreçte MHP Iğdır teşkilatında olup bitenleri ibretle izliyoruz. Eski Milletvekili Sinan Oğan’ın ihracı için Genel Merkez İl teşkilatını zorlamıştır. İstediği neticeyi almayınca il teşkilatını 24 saat içerisinde feshetmiştir. Bu davranış apaçık bir şekilde MHP Genel Merkezinin bu topluma bakış açısını göstermektedir. 
           MHP’nin felsefesi, siyasi görüşü ve tarzı bu toplumla bağdaşmamaktadır. Toplumla bu siyasi akım arasında kan ve doku uyuşmazlığı bulunmaktadır. Bu toplumun artık MHP ile arasına mesafe koyması gerekmektedir. Azeri toplumunun bu MHP inadından vazgeçmesi gerekir. Burada açık bir çağrı yapıyorum. MHP’den görevden alınan başta İl Başkanı Özcan Günsoy başta olmak üzere tüm teşkilatı ve Azeri toplumunu partimizde siyaset yapmaya ve destek vermeye davet ediyorum. Partimizin kapıları sonuna kadar bu topluma açıktır. Biz bu toplumun bir kerede olsa samimi bir şekilde Ak Partiye desteğini istiyoruz ve Ak Parti demelerini bekliyoruz.” demişti. 

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.