Halk Sağlığı Müdürlüğü tarihi geçmişleri topladı, sonrada açıklama yaptı

Tarih : 2015-07-23 / Kategori : Sağlık

 Halk Sağlığı Müdürlüğü tarihi geçmişleri topladı, sonrada açıklama yaptı

   04-07-2015 Tarihinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ilgili  gazetelerde çıkan "Sağlık Skandalı" başlıklı haberin ardından, 13-07-2015 tarihinde yazıp, posta ile gazetelere "düzeltme" adlı bir yazı gönderildi.

 

                Neyi düzelttiği anlaşılmayan yazıda, Aile Hekimlerine verilen GGK (Gaitada Gizli Kan) kitlerinin tarihleri geçmemiş denilmektedir.
                Yani basının yazdığı yazı gerçeği yansıtmıyor algısı yaratılmaya çalışılmıştır.
                Doğrusu bu çok normaldir. Miadı geçmişleri toplatıp, yenilerini yerine koyarsanız, Aile hekimlerinde miadı geçmiş kit olmamış olur.
                Aile Hekimlerinin canla başla çalıştığından bahsediliyor. Evet buna bizde katılıyoruz. Aile Hekimleri canla, başla çalışıyorlar. Buna kimsenin itirazı yok, zira konumuz bu da değil...  Ama Aile hekimlerinin bu kitleri verdikleri kişiler ve tarihleri defterlerinde kayıtlıdır.
                Eğer gazetelerin yazdığı ihbar kabul edilip aynı gün Aile hekimlerine gidilseydi miadı geçmiş kit var mı yok mu görülürdü.
                Sanıyorum  bu işi araştırsınlar diye iki kurum görevlisi görevlendirilmiştir. Bakalım bu inceleme sonucunda ne çıkacak, dosya kapatılmak için mi çalışma yapılacak, yoksa adaletli davranılıp gerçek neyse o mu ortaya konulacak. Bunu hep beraber bekleyip göreceğiz.
                Olur ya şaşırıp hizmet eğitiminde olan birini şahit gösterdiğiniz gibi, kendi kurumunuzdan birini yeminli memur olarak işe dahil ederseniz, öyle sanıyorum gelen Bakanlık Müfettişinin gözünden kaçmaz ve bu da ortaya çıkmış olur. 
    
    “04-07-2015 TARİHİNDE YEREL VE ULUSAL BASINDA “SAĞLIK SKANDALI” BAŞLIKLI HABER İLE İLGİLİ DÜZELTME
    Halksağlığı müdürlüğü olarak kolorektal (Bağırsak) Kanserini erken teşhis amacıyla tüm Aile hekimlerimize GGK ( Gaitada Gizli Kan ) Kitleri dağıtılmıştır. Tüm Sağlık çalışanlarımız özveriyle büyük sıkıntılara katlanarak köy köy mahalle mahalle  sokak sokak tespit yaparak kendilerine kayıtlı hastaları ikna etmek suretiyle testleri uygulamış  bir çok hastamızın erken teşhisi ile ilgili gerekli yönlendirmeler yapılarak tedavilerine başlanmıştır.
    Dağıtmış olduğumuz kitlerin son kullanma tarihi 03-2015 olanları aile sağlığı merkezlerine  2014 yılı içerisinde dağıtılmış olup, Nisan ayı itibariyle aile hekimleri tarafından aile sağlığı merkezi depolarına kaldırılmıştır.
    Yeni GGK Kitleri ise 02.04.2015 tarihinde tüm aile hekimlerimize dağıtılmıştır.
    Dağıtılan yeni kitlerin son kullanma tarihi ise 11.2016 ‘dır. Iğdır Halk Sağlığı Müdürlüğü, tüm sağlık çalışanlarımızın özverili çalışması sonucu kanser taramalarında en başarılı il seçilmiş olduğunu belirtir. Değerli basınımızın ve vatandaşlarımızın dikkatine sunarız.” 
Iğdır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Timur YUSUFOĞLU

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.