Iğdır Emniyet Müdürlüğünden 9 Gözaltı

Tarih : 2015-07-24 / Kategori : Gündem

Iğdır Emniyet Müdürlüğünden 9 Gözaltı

Iğdır’da sabah erken saatlerde polisler tarafından yapılan ev baskınları sonucunda gözaltına alınanlar Iğdır Emniyet Müdürlüğünde götürüldü.

 

                    Iğdır’da sabah erken saatlerde polisler tarafından evlere yapılan baskınlar sonucu aralarında DBP İl Eş Başkanı Zübeyde Kaynar, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Dilber Turan, BDP Eski Belediye  Başkanı Hüseyin Malk, HDP yöneticilerinden Emine Kartal,  BDP eski üyelerinden Musa Filizkıran, belediye BDP eski meclis üyesi Oğuz Ok ile ismi öğrenilemeyen 3 kişi daha gözaltına alındı. 
              Gözaltına Toplam 9 kişi ifadeleri alınmak üzere Iğdır Emniyet Müdürlüğünde bekletiliyor. 
            İddaya göre Gözaltına alınma gerekçelerinin toplantı ve yürüyüşleri kanuna muhalefet ve örgüt propagandası yapmak olduğu belirtildi.
            HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman ‘Bu operasyonlar erken seçime yönelik bir ön hazırlık çalışmasıdır’dedi.
            Emniyet Müdürlüğü binası önünde konu hakkında açıklama yapan HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman, partilerine yönelik yapılan operasyonların erken seçime yönelik ön hazırlık olduğuna dikkat çekerek” Bugün bir kez daha AKP’nin seçim sonrası ülke genelinde estirdiği anti demokratik ve adeta terör estiren uygulamalarından birini daha yaşıyoruz. Hem partimizin il eş başkanı hem bileşenimiz olan DBP il eş başkanı, parti üyelerimiz ve önceki dönem belediye başkanımız sudan gerekçelerle gözaltına alınmış bulunmaktadır. Anlaşılan o ki AKP Hükümeti 7 Haziran seçimlerinin yenilgisini bir şekilde partimize yönelik bu tür uygulamalarla iktidar olmanın vermiş olduğu avantajlarla baskı ve şiddet yöntemine yönelmiş bulunmaktadır. 
             Görünen o ki koalisyon görüşmeleri formaliteden ibarettir. Bu operasyonlar erken seçime yönelik bir ön hazırlık çalışmasıdır” dedi.
             Aldığımız bilgilere göre bir çok ilde operasyon yapılacak’
            Adıyaman son olarak aldıkları bilgiler doğrultusunda bir çok ilde gözaltı operasyonların olacağını belirterek” Demokratik haklarını kullanan partimizin çeşitli kademelerinde yer almış arkadaşlarımıza yönelik anti demokratik uygulamadır. Bu uygulamanın aldığımız bilgiye göre birçok ilde partimize yönelik yapılacak olan operasyondu. Bu uygulamalara AKP’nin son vermesini istiyoruz. Bir taraftan demokrasiden dem vuran AKP diğer taraftan diktatörce uygulamalarına daha önce olduğu gibi şimdi de devam etmektedir. Bizim açıdan AKP’den beklenen bir durumdur. Bu uygulamalarla Ülkede yargı bağımsızlığının kalmadığını kuvvetler ayrılığının Türkiye’de artık fonksiyonu kalmadığını belirtiyor” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası