Düğün Sezonu Başladı

Tarih : 2015-07-28 / Kategori : Genel Haber

Düğün Sezonu Başladı

Iğdır’da havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte düğün mevsimi başlarken, esnaf bu duruma evlenenlerden daha çok seviniyor. 

Düğünün olmazsa olmazlarından Gelinlik işleri ile uğraşan esnaf  yaz aylarında düğün ve benzeri etkinliklerin kış aylarına göre daha fazla olduğunu belirterek, “Düğün ve benzeri etkinlik yapacak vatandaşlar, gelinliği satın almak yerine kiralamayı tercih ediyor. Gelinlik, kına ve nişan elbiseleri 500 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. Bu fiyatlar vatandaşlara pahalı geldiği için gelinlik, nişan ve kına elbiselerini de kiraya veriyoruz. Kiralama ücreti ise 100 ile 250 TL arasında değiyor. 25 ile 50 bin lirayı bulan evlilik masraflarını kısmaya çalışan düğün sahipleri de kiralık gelinlikleri tercih ediyor. Düğün yapanların büyük bölümü maddi açıdan sıkıntı içerisinde olduğu için kiralama yoluna gidiyorlar. Gelinlik, nişan elbisesi ve kına elbisesi bir defaya mahsus giyildiği için kiralama yöntemi ağır basıyor” dedi.
    DÜĞÜN SEZONUYLA KUYUMCULARIN YÜZÜ GÜLDÜ
    Düğünlerin artmasıyla işlerinde hareketlilik bekleyen bir diğer esnaf grubu ise kuyumcular oldu. 
    Kuyumcular ise ; “Geçtiğimiz yıllara oranla işlerimizin daha iyi olduğunu söylemek zor. Ancak düğün sezonu olmasından dolayı piyasada bir hareketlilik bekliyoruz.  Müşterilerimizin geçmiş yıllara göre düşen bir alım gücü var. Önceki yıllarda ilimize gelen gurbetçi vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisi oluyordu ama artık onlar da pek rağbet etmiyor. Çeyrek altını 160 liradan satıyoruz. Düğünlerde hediye takmak isteyen müşterilerimiz de daha çok çeyrek altına ilgi gösteriyor." dedi.
    KUAFÖRLER İŞ BAŞINDA
    Iğdır’da açılan düğün sezonu kuaför ve berberlerin de yüzünü güldürmeye başladı. Yaz aylarıyla beraber gelen düğün mevsimi, kuaför ve berberlerin kış boyunca yaşadığı olumsuz dönemi ortadan kaldırdı. Iğdır’da kadın kuaförlerinde Gelin Başı diye tabir edilen gelinlerin süslenmesi ve hazırlanması 150 tl, Fön 10-15 tl, Topuz modelleri ise 25-35 tl aralığında değişiyor. Erkek kuaförleri ise geleneksel damat traşını ortalama 100 tl gibi bir ücret ile yapıyorlar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.