Iğdır'da Tutuklama

Tarih : 2015-07-29 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Tutuklama

Operasyonlarda 3 Kişi Tutuklandı

    Iğdır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 3 kişi tutuklandı.
    Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince  geçen hafta içerisinde  yapılan operasyonlar da toplamda 19 kişi gözaltına alınmıştı.
    Düzenlenen operasyonlarda, aralarında eski Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk ile HDP ve BDP yöneticilerinin de bulunduğu, 'PKK propagandasını yaptıkları ve gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları' gerekçesiyle gözaltına alınan 19 zanlıdan 12'i çıkarıldıkları mahkemece denetimli serbestlik"le serbest bırakılmasına karar verilmişti.
    Operasyon kapsamında; gözaltı süreleri devam eden HDP Genel Merkez çalışanı Senar Abi, HDP yöneticilerinden Ömer Mengü, Volkan Demir, ishak Kısak ile Ahmet Ekinci, Cesur Garez, Habib Rehber emniyetteki sorgularının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Iğdır Adliyesine sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan şüpheliler, ardından mahkemeye çıkarıldı.
    Nöbetçi mahkemece davaları görülen; HDP Genel Merkez Çalışanı Senar Abi, HDP yöneticisi Ömer Mengü DEM-GENÇ üyesi ishak Kısak ile Ahmet Ekinci serbest bırakılırken, HDP yöneticilerinden Volkan Demir, DEM-GENÇ üyeleri Cesur Garez ile Habib Rehber ise 'PKK propagandasını yaptıkları ve gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları' gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.