Biletler Havalandı

Tarih : 2015-07-30 / Kategori : Genel Haber

Biletler Havalandı

Terör olayları Türk Hava Yollarının biletlerine yansıdı, uçaklar değil biletler havalandı.

             Ramazan bayramı sonrasında tatilcilerinde yoğun ilgi göstermelisiyle birlikte uçak fiyatları tavan yaptı. Zorunlu olarak il dışına gitmek zorunda olan vatandaş, 300-350-400-500 TL. varan bilet fiyatları karşısında neye uğrayacaklarını şaşırmış durumdalar.
                Konuyla alakalı bilet satış acentesi ve vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde: "Iğdır Hava Limanı açıldığı günden itibaren çok yüksek fiyatlara satılmaktadır. Serzenişlerimiz fayda etmediği için zorlanarak bilet almakta ve uçuşumuzu gerçekleştirmekteyiz. Öyle zannediyoruz ki Türkiye'nin en pahalı bileti Iğdır uçuşlarında satılmaktadır. Malum PKK Iğdır güzergahında yol kesmekte ve araç yakmaktadır. Yani yollar güvenli olmadığı için şehirler arası seyahat etmek isteyen mecburi olarak uçağı kullanmaktadır. Haliyle uçaklardaki hem yaz yoğunluğu, hem de terör olaylarından ötürü yol güvenliği olmadığından asker, polis, sivil yoğunluğunun yaşanması uçak bilet fiyatlarını tavan yaptırdı.
                Iğdır'dan her gün Ankara ve İstanbul'a birer uçak kalkmakta, kalkan uçakların tam dolu olduğu bilgisi alınmaktadır. Uçakların dolu olması münasebetiyle Türk Hava Yolları kumar oynar gibi bir gün önce ve son saatlerde bilet alanları, ya da almak zorunda olanları bekler gibi fiyatları otomatikman yükseltmekte ve vatandaşın mağdur olmasına vesile olmaktadır.  
                Aylar, haftalar öncesinden bilet alanlar daha uygun fiyatlara bilet alırken, acil hastası, işi gücü olanlar bilet almaya yöneldiklerinde ciddi paralar ödemektedirler. Dünyanın en pahalı biletinin satıldığı Iğdır'da, ülke genelinde de aynı uygulamanın olması, THY'nin fırsatçılık yaptığını çağrıştırmaktadır.
                Yani aynı uçakta örneğin bir kişi 100 TL'den uçarken, bir başka yolcu aynı uçakta 500 TL'den  uçuşunu gerçekleştirmektedir.
                Bu adaletsizliğin giderilmesi, fiyatların sabit olması halkımızın en büyük arzusudur. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası