Gürültü Kirliliği

Tarih : 2015-07-31 / Kategori : Genel Haber

Gürültü Kirliliği

Iğdır’da Havai Fişek ve maytap patlatma- larının önüne geçilemiyor. Özellikle düğün sezonunun başlamasının ardından neredeyse her düğünde kullanılan havai fişek ve maytaplar şehir merkezinde büyük bir gürültü kirliliğine neden oluyor. 

Havai Fişek kullananlar emniyet güçlerini de zor durumda bırakıyor. Özellikle bölgede son günlerde üst üste yaşanan terör olayları sonrasında vatandaşlardan havai fişeklerle ilgili şikayet üstüne şikayet geliyor.
    Havai Fişeklerin kullanımı ise yönetmeliklerle belli kurallara ve koşullara sahip. Bu konu ile ilgili düzenlenen Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinin 26. Maddesinin 1. Fıkrası (ğ) bendi “Eğlence maksadıyla patlayıcı, maytap, havai fişek ve benzeri şeyleri kullanmak, ateşle mek gibi benzeri faaliyetlerin, çok hassas kullanımların bulunduğu alanlarda yapılması yasaktır. Bu faaliyetler hassas ve az hassas kullanımların bulunduğu alanlarda ancak İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile belirlenecek alanlarda ve saatlerde, 14/8/1987 tarihli ve 87/12028 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Tekel Dışı Bırakılan Patlayıcı Maddelerle Av Malzemesi ve Benzerlerinin Üretimi, İthali, Taşınması, Saklan ması, Depolanması, Satışı, Kullanılması, Yok Edilmesi, Denetlenmesi Usul ve Esaslarına İlişkin Tüzüğün 117 nci maddesine istinaden yerel mülki amirinden izin alınarak yapılabilir.” şeklinde. Ancak Iğdır şehir merkezi de dahil olmak üzere havai fişek kullanımında kimsenin izin almadığı görülüyor. Emniyet güçleri ise izinsiz havai fişek kullanımı ile ilgili herhangi bir işlem yapmak istediğinde ise “Bugün düğünümüz var. Etmeyin.” gibisinden yalvarışlarla karşılaşıyor. Buna rağmen emniyet güçleri tarafından vatandaşın sağlığını ve huzurunu ne şekilde olursa olsun tehdit eden her türlü davranışa karşı gerekenin yapılacağı belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası