Iğdır’ın Gururu Selda Milli Takıma Çağrıldı

Tarih : 2015-08-01 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’ın Gururu Selda Milli Takıma Çağrıldı

          Başarılarının önüne geçilemeyen Iğdır Polis Gücü şimdi de genç kadın boksörü Selda Karaca’yı milli takıma yollamanın gururunu yaşıyor. 2015 yılında düzenlenen genç bayanlar boks şampiyonası 48 kiloda Türkiye 2.’liğini elde eden Karaca önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Avrupa Boks Şampiyonası öncesinde milli takım hazırlık kampına çağrıldı. 

         Milli Antrenör Ağacan Tabaru yönetiminde çalışmalarını uzun süredir eksiksiz bir şekilde devam ettiren genç sporcuyu milli takımlar kampına Iğdır İl Emniyet Müdürü ve aynı zamanda Iğdır Polis Gücü’nün Kulüp Başkanı Yüksel Babal uğurladı. Genç sporcuya başarı temennilerinde bulunan Babal spora ve sporcuya verdikleri desteğin hiçbir zaman azalmadan devam edeceğini belirtti. Genç sporcunun Milli Antrenörü Ağacan Tabaru basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Erkeklerde Dindar Gölçek’in ardından şimdi de 18 yaşında Türkiye 2.’liğini elde eden genç bayan sporcumuzu milli takımlara göndermenin haklı gururunu yaşıyoruz. 
          Hedefimiz her zaman olduğu gibi  Ay-Yıldızlı bayrağımızı her alanda olduğu gibi burada da üst seviyeler taşımaktır. Ben antrenörü olarak Selda Karacan’ın iyi dereceler alacağını düşünüyorum. Bu şehirde sporun arkasında her anlamda destek veren böyle bir emniyet müdürü oldukça eminim çok daha büyük başarılar elde edilecektir.” şeklinde konuştu. 
            Başarılı sporcu Selda Karacan daha önce de yaşadığı maddi imkansızlıklara rağmen ülke çapında elde ettiği başarılarla gündeme gelmişti. Edinilen bilgiye göre Iğdır genelinde bulunan sporcuların önündeki en önemli engel ise maddi zorluklar. Şehrin ileri gelen işadamlarından sporculara neredeyse hiç destek verilmiyor. Türkiye’nin diğer illerinde Iğdırlı sporcular kadar başarı elde edememelerine rağmen sporculara şehirlerin önde gelen ticari kuruluşları tarafından sponsor desteği veriliyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.