Iğdır Sıcaklıktan Kavruluyor

Tarih : 2015-08-01 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Sıcaklıktan Kavruluyor

Iğdır’da termometreler 40 - 42 dereceyi gördü. Vatandaşlar kendini park ve bahçelerdeki gölgeliklere attı.

 

    Iğdır’da  40  dereceyi bulan sıcak havadan dolayı Iğdır’lılar park ve bahçelerde bulunan gölgeliklerde günlerini geçiriyor.

    KENTİN EN İŞLEK CADDESİ BOMBOŞ KALDI
    Sıcak hava nedeniyle çoğu vatandaş evlerinden çıkamazken, evinden çıkan vatandaşlar ise soluğu park ve bahçelerde ki gölge alanlarda alıyor. Kentin en işlek caddelerinin sıcak havadan dolayı boş kalması dikkat çekti.
    
ÇOCUKLAR SICAK HAVANIN KEYFİNİ SUDA ÇIKARDI
    Sıcak havanın keyfini ise yine çocuklar çıkardı. Aşırı sıcaklardan bunalan çocuklar ise havuza giderken bazı çocuklar ise süs havuzlarında serinlemeye çalıştı. 
          Havuzlara giren çocuklar sıcak havanın keyfini suda çıkararak gönüllerince eğlendi.
    ESNAF DURUMDAN RAHATSIZ
    Esnaf sıcak havadan dolayı kimsenin evinden çıkmadığını bu yüzden satış yapamadıklarını söylediler. Tek umudumuz İranlı Turistler onlar sıcağa dayanıklı olduğu için alışveriş yapıyorlar onlarda olmasaydı kesinlikle iş yerlerimizi kapatır açamazdık.”dediler.
    
"BU SICAKTA ÇALIŞMAK ZOR"
    Parkta ağaç gölgesinde vakit geçiren başka bir vatandaşlar ise “Iğdır’da sıcaklık derecesi çok yüksek olduğundan dolayı işe gidemiyoruz. Mecburen parka gelip ağaç gölgeliklerinde oturuyoruz. Buda bizim günlük gelirimizden kesiliyor yani cepten gidiyor.  Sıcak havadan dolayı terden üstümüz başımız su oluyor. Bu sıcakta çalışmak çok zor” dediler.
    Yetkililerden yapılan açıklamalara göre havaların ilerleyen günlerde daha sıcak olacağı yaşlı ve çocukların sıcak havalarda dışarı çıkmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası