Gitmiyoruz... Gitmeyeceğiz.!

Tarih : 2015-08-03 / Kategori : Siyaset

Gitmiyoruz... Gitmeyeceğiz.!

              Son günlerde özellikle bizim bölgemizde yoğunlaşan pkk saldırıları planlı programlı ve belli bir amaca hizmet eden saldırılardır! Iğdır-Kars-Ardahan bölgesi ülkemizin sınır bölgesidir. 

(Gürcistan’a, Azerbaycan (Nahçıvan’a), İran’a ve Ermistan’a sınırdır.)
    Sınır demek ne demektir? Sınır demek ilk önce sınır kapısı demektir. Sınır kapısı ise ticaret demektir. Ticaret ise para demektir, zenginlik demektir!
    Pkk’nın Iğdır, Kars ve Ardahan seçimlerine bu kadar saldırmasının ve hile yapmasının amacı, Pkk’nın bu bölgeleri ileride kurmak istedikleri Kürdistan’ın ticaret yolları yapmak istemesidir. O nedenle özellikle ticareti sağlayan tırları yakıyorlar. Tırlar bir ticaret sembolüdür! 
    Ayrıca, Çin’in İpek Yolu’nu Canlandırma projesi vardır. Çin bu proje kapsamındaki ülkelere yatırım yapıp ticaret yollarını geliştirmek istiyor. Pkk Türkiye’nin doğu sınırlarını Kürdistan ile kapatıp hem Türkiye’nin ileride ticaretini kesmek istiyor hem de bu ticaret yollarının ekonomisini ve aynı zamanda bu yollardan yapacakları uyuşturucu hattını güvene almak istiyor.
    Peki neden şimdi?
    Stratejik olarak iki neden var: Bahsettiğim gibi Çin’in İpek Yolu ticaret hattını geliştirmesi ve İran ile Amerika görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasıyla İran gibi büyük bir ekonominin ticaret yolunun Iğdır ve Doğubeyazıt’tan geçecek olması. Siz buna dediğim gibi uyuşturucu kanalını da ekleyin...
    Siyâsî olarak da neden şu: Akp’nin çözüm süreciyle şartlar olgunlaştı. Iğdır’a yığdıkları seçmenlerle ve Akp’nin desteğiyle ve tabiî hileyle seçimleri aldılar. Gelecekte herhangi bir plebisit (referandumda) bu bölge halkına “bu bölgenin Kürdistan mı olmasını,Türkiye mi olmasını istiyorsunuz?” diye sormayı planlıyorlar batıyla beraber ve bunu sorabilirlerse Iğdır’daki Türk nüfusun bir arıza çıkarmalarını istemiyorlar. O nedenle bizi buradan sürmek istiyorlar. 
İstedikleri kadar plan yapsınlar! İstedikleri kadar yaksınlar, yıksınlar!
Gitmeyeceğiz!
Onların bir planı varsa, Allah’ın da bir planı var.
Biz buradayız, Burada yaşayacağız ve Burada öleceğiz...!
İsa Yaşar TEZEL
25.Dönem MHP Iğdır Milletvekili Adayı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.