Avcılar Dikkat Hergün Avlanma Serbest

Tarih : 2015-08-04 / Kategori : Genel Haber

Avcılar Dikkat Hergün Avlanma Serbest

              15 Ağustos 2015 tarihinde İl genelinde başlayacak olan, 2015-2016 Av sezonunda avlanma Iğdır İlinde bütün bölgeler Avlak olarak ilan edildiğinden, Bakanlığımız MAK ‘ta belirlenen Avlaklarda avlanma yapılacaktır. 

      Iğdır genelinde Bakanlığımızca ilan edilen Devlet ve Genel avlaklarda artık avlanma her gün yapılabilecektir.  
      Av İlan edilmiş 10 Adet  Genel ve Devlet avlaklarında belirlenen kotalar; MAK kararında belirtilen günlük avlanma limitleri dahilinde AVBİS’ten “ Avlanma İzin Belgesi” almak şartıyla, aynı kararda belirtilen avlanma süreleri içinde her gün kullanılabilir.
     İlde ve ilçede avlanması yasak türler o il ve ilçe sınırları içerisinde kalan ilan edilmiş devlet ve genel avlaklarında da avlanamaz.
    Genel ve devlet avlaklarında yapılacak av koruma-kontrol çalışmasında avcının diğer belgeleri yanı sıra AVBİS’ten almış olduğu “… avlağında avlanma izin belgesi” de kontrol edilecektir  Avcı her bir genel ve devlet avlağında bir gün için en fazla toplamda bir kanatlı ve bir memeli veya 2 kanatlı ya da 2 memeli av hayvanı avlayabilecektir.
  Avcı, gün içerisinde yalnızca bir avlakta avlanabilir.
  Avcılar, sisteme 3 gün önceden giriş yaparak bir birini takip eden iki gün için “… avlağında avlanma izin belgesi” alabilirler.
Avcının AVBİS üzerinden kota alabilmesi ile alakalı hazırlanan bilgilendirme videosu Avlak Yönetimi Bilgi Sistemi http://www.milliparklar.gov.tr web sayfasında yayınlanmaktadır.
 Kota verilmeyen türlerin adları Avlanma İzin Belgesinde otomatik olarak görülecektir. 
(Alakarga, küçük karga, ekin kargası, öter ardıç, leşkargası ve saksağan türlerinin) MAK kararında belirlenen gün ve limitler çerçevesinde avlanılmasına izin verilecektir.
    Avcılar MAK kararlarında belirlenen avlanma usul ve esaslarına uymak zorundadırlar.
  AVBİS’ten kota almayan avcılar, Av kontrolleri esnasında belgeleri tam olsa bile kaçak avcı olarak haklarında idari ve tazminat cezası uygulanacaktır. Konu ile ilgili tereddütler yaşanması halinde Avcılarımız İl Şube Müdürlüğümüz ve Yeşil Iğdır Avcılar Derneğinden bilgi alabilirler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.