Iğdır’da Turist sayısı azaldı, turizmci tedirgin

Tarih : 2015-08-04 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Turist sayısı azaldı, turizmci tedirgin

Türkiye'de son yaşanan terör olayları turizmciyi vurdu. 

    
    2015'in ilk yarısında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı 14 milyon 894 bine düştü. 
    Iğdır’da otel işletmeciliği yapanlar Turist olarak İlimize gelen Turistler için geldiği ülkeler, vatandaşlarını Türkiye'ye gitmemeleri konusunda uyardığına dikkat çekti.
    2015 yılının ilk yarısında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,25 azalarak, 14 milyon 894 bin 754 oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı, haziran ayı giriş-çıkış yapan yabancı ve vatandaşlar verilerine göre 2015 yılı Haziran ayında ülkeyi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,89'luk bir azalışla 4 milyon 123 bin 109 oldu. 
    Bu ziyaretçilerin 225 bin 570'i ise günübirlikçi grubunda yer aldı.
    Türkiye'deki son yaşanan terör olayları ve düşen turist sayısı hakkında konuşan Otel Yöneticileri, Türkiye'deki son gelişmeleri ‘büyük bir kaygıyla' izlediklerini ifade ettiler. Olayların henüz sektörlerine olumsuz bir yansıması olmamakla birlikte bazı Avrupa ülkelerinin vatandaşlarını Türkiye'nin sınır bölgelerine gitmemeleri konusunda uyardığına dikkat çektiler. 
     İşletmeciler, PKK’nın sık sık yol keserek araç yakması ve bu yüzden yolların kapalı olması Özellikle İran’dan Iğdır’a gelen turist sayısının hızlı bir şekilde düştüğünü belirttiler. Bu düşüşün sadece otel değil esnafıda çok büyük bir şekilde etkilediğini belirttiler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.