Hakan Cırıt.”120 Sertifika Ve 5 Ehliyet İptal Edildi”

Tarih : 2015-08-14 / Kategori : Eğitim

Hakan Cırıt.”120 Sertifika  Ve 5 Ehliyet  İptal Edildi”

MTSK Direksiyon Uygulama Sınavında görev alan öğretmenlerle  toplantı yapıldı.

        MTSK Direksiyon Uygulama Sınavında görev alan öğretmenlerle  bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda yönetmelikle ilgili güncel bilgiler verildi ve sınavların titizlikle uyguanması için açıklamalar yapıldı.
    Kurtuluş ilkokulu  Konferans Salonunda yapılan toplantıya Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Milli eğitim müdür yardımcısı Ahmet Gelal, Şube Müdürü Sedat Bilir ve diğer şube müdürleri ile sınavda görev alan öğretmenler katıldı.
     Sedat Bilir, MTSK direksiyon uygulama  sınavlarında birlik ve beraberliğin sağlanması, karşılaşılan sorunların görüşülmesi ve çözüm üretilmesi, değişen mevcut mevzuatın nasıl uygulanacağı amacı ile toplantı yaptıklarını söyledi.
         Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’te, “okuma yazma bilmeyen insanlara verilen 120 adet sertifika ile 5 ehliyetin   iptal edildiğini belirterek kurallara uyan, aracı kullanan kişiye ehliyeti verin, hakketmeyene vermeyin, verdiğiniz zaman kaza yaptığında  bunun vebalı sizin üzerinizedir.” dedi.
    Cırıt,; “ülkemizde büyük can ve mal kaybına neden olan trafik kazalarının daha da azaltılmasının sürücülerin eğitimleri ile doğrudan ilişkili olduğu; bu nedenle; sürücü adaylarının eğitiminde ve yetiştirilmesinde, sınavlarının yapılmasında rolü olan herkesin görevini en iyi şekilde yapması durumunda bu kazaların asgariye ineceğini” ifade etti.
          Ülkemizde trafik kazalarının yoğun olarak yaşandığına işaret eden Cırıt, “Trafik kazalarında herkesin sorumluluğu var. Aslında sorun kuralların bilinmemesinden ziyade kurallara uyulmasından kaynaklanıyor. Biz sınav yaparken kurallara uyacağız hak edene ehliyet vereceğiz. Sürücü park edemiyor. Aracı çalıştıramıyorsa hemen araçtan indireceksiniz. Kendi can güvenliğiniz ve sürücünün can güvenliğini düşünerek bunu yapacaksınız.Düşünün adam ehliyet almış okuma yazması yok ters yola giriyor kaza yapıyor.Sürücü ile samimi olmayınız.Akrabanızda olsa süremiyorsa geçirmiyeceksiniz onun can güvenliğinden siz sorumlusunuz. Duygusal olmayın. Olursanız sürcünün hayatı ile oynarsınız.Bir kursiyere sınav süresi olarak 30 dakika ayırmak zorundayız. Kursiyerlerin sınav saatleri randevu ile tespitlidir. Belirlenen saatte kursiyerlerin sınav yerinde olmaları zorunludur. Kursiyer sınav saatinde orada bulunmazsa sınava bir daha giremeyecek” dedi.

    HOŞGÖRÜ ORTADAN KALKTI
    Geçmişten gelen alışkanlıklar nedeniyle kursiyerlerin daha önce beş-on dakikalık gecikmeleri önemsemediklerini hatırlatan Cırıt, “İyi niyetle bu gecikmeler hoş karşılanabiliyordu. Artık böyle bir hoşgörü olanağı ortadan kalktı. Herkes randevu saatinde yerinde olacak. Sınav yarım saat sürecek” ifadelerini kullandı.    
HEYECANLANAN ADAY EHLİYET ALAMAYACAK
                Cırıt şunları söyledi: “Eğer kursiyer heyecanlanırsa, araçtan indirilecek, sınav durdurulacak. Kursiyerin heyecanının geçmesini beklemek gibi kaygılar taşımayın. Kursiyerlere, ‘Siz şimdi çok heyecanlısınız, daha sonra sizi tekrar sınava alırız’ gibi önerilerde de bulunmayın. Bu doğru bir tercih değil.
         Kursiyeri beklentiye sokuyor. Kursiyer o heyecanını yenmek durumundadır. Trafikte heyecanlanan bir kişinin trafiğe çıkmaması gerekir. Heyecan, ehliyet almak için birinci engeldir. Kursiyer heyecanını bir şekilde yenmelidir. Trafikte insanın başına ne geleceği önceden bilinemez. Önemli olan, sürücünün soğukkanlılığını koruyarak, öncelikle kendinin ve aracındaki insanların can güvenliğini sağlamasıdır. Bunu başaramıyorsa yapacak bir şey yok. Bu yüzden sınavdaki heyecanı asla kabul etmiyoruz.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.