1 Kasım’da Oy Kullanacaklar Dikkat! Adres Değişikliği İçin Son Gün

Tarih : 2015-08-28 / Kategori : Genel Haber

1 Kasım’da Oy Kullanacaklar Dikkat! Adres Değişikliği İçin Son Gün

Adres değişikliğini nüfus müdürlüklerine bildirmeyen vatandaşların bugün mesai bitimine kadar başvuru yapması gerekiyor.

 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri'ne katılacak partilerin yer aldığı liste, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.
    İŞTE PARTİLERİN LİSTESİ
    Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan listeye göre 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'ne katılacak olan partiler şöyle:
    Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük birlik Patisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Gelişim Partisi, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Adalet Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Halkların Demokratik Partisi, İlk Parti, Komünist Parti, Liberal Demokrat Parti, Merkez Parti, Millet Parti, Millet ve Adalet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi.
    BUGÜN SON GÜN
    Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Kasım'da yapılacak seçimler için adres değişikliğini nüfus müdürlüklerine bildirmeyen vatandaşların, 28 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar nüfus müdürlüklerine başvuru yaptıktan sonra adres kayıtlarını değiştirmeleri ve yeni adreslerini bildirmeleri gerekiyor.
    7 Haziran seçimlerinden sonra adres değişikliği yapan binlerce kişinin adres bildiriminde bulunmadığını tespit ettiklerini söyleyen Yüksek Seçim Kurulu, bu kişilerin ilgili kurumlara başvuruda bulunarak gerekli adres değişikliği işlemlerini yapmaları için 28 Ağustos günü mesai bitimine kadar sürelerinin olduğunu söyledi.
    Adres değişikliği yapacak kişiler kendilerine ait tapu, kira sözleşmesi ya da kendiadlarına düzenlenen bir fatura ile beyanda bulunabilme hakkına sahip olacak.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.