İl Özel İdaresi Selle Mücadeleye Devam Ediyor

Tarih : 2015-08-29 / Kategori : Genel Haber

İl Özel İdaresi Selle Mücadeleye Devam Ediyor

İlimiz genelinde etkili olan yağış nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, yağmurdan etkilenen yolların trafiğe açılması için İl Özel İdaresi tarafından çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir.

 

  Tuzluca İlçesine bağlı Sarıabdal –Akdiz gurup köy yolu ile Göktaş- Uğurca gurup köy yolarında büyük tahribatlar meydana geldi. Ayrıca  Göktaş’tan gelen dere üzerinde bulunan 9,5 m lik köprü meydana gelen sel nedeni ile yıkıldı. Köy yollarında oluşan göçük ve heyelanlara müdahale eden Iğdır İl Özel İdaresine bağlı iş makineleri ve ekipleri şiddetli yağan yağışlar sonucu kapanan gurup köy yollarında yaptığı aralıksız çalışmalar sonucu menfez ve büzleri temizleyerek ulaşımın yeniden güvenli bir şekilde akışını sağladı.
    İl Özel İdaresi ekiplerinin selle mücadele etmek için seferber olduklarını belirten Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube müdürü V. Mehmet Dengiz “Iğdır da Salı günü yağan yağmurla birlikte oluşan  selde 1 köprü 1 menfez tahrip oldu, yolarda meydana gelen heyelan ve bozulmalar İl Özel İdaresi  acil durum ekipleri tarafından aralıksız çalışmalar sonucu giderilmiş ve bu yöndeki çalışmalarımız devam etmektedir, Ayrıca 26.08.2015 tarihinde yol ve ulaşım hizmetleri müdürlüğünün acil durum envanterinde bulunan  gerekli araç ve boru ihtiyacı karşılanmış Afet bölgesinde 1 ekskavatör, 1 loder, 2 kamyon ve 1 adet paletli kırıcı ile birlikte ulaşım yeniden geçici olarak  sağlanmış  aynı gün İl Özel İdaresi yol güvenlik ekipleri tarafından güvenlik tedbirleri alınarak tüm köy muhtarları konu hakkında bilgilendirilmiştir.” dedi
    Konuyla ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ise “İlimizde yağışlar nedeniyle bozulan köy yolları ile ilgili muhtarlarımızdan, vatandaşlarımızdan veya o bölgedeki Jandarma yetkilileri tarafından gelen tüm ihbarları değerlendirerek. Kurumumuza bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzce derhal gerekli çalışmalar başlatılarak köy gurup yollarımız ulaşıma açılmıştır. Ayrıca Meteoroloji Müdürlüğünden verilen bilgiye  göre 29.08.2015 tarihine kadar il genelinde  yağışların devam edeceği dolayısıyla devam eden yağışlarda oluşabilecek her hangi bir acil durum için İl Özel İdaresi ekipleri hazır bekletilmektedir” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.