30 Ağustos Zafer Bayramı Iğdır Da Törenle Kutlandı

Tarih : 2015-08-31 / Kategori : Genel Haber

30 Ağustos Zafer Bayramı Iğdır Da Törenle Kutlandı

30 Ağustos Zafer bayramı ve Türk silahlı kuvvetler gününün 93. yıl dönümü Iğdır’da kutlandı.

 Sabah saat 9.30 da Atatürk anıtına çelenklerin konulmasından sonra Iğdır Valiliğinde Vali Davut Haner tebrikleri kabul etti.
           Atatürk Caddesi Zübeyde hanım bulvarında yapılan bayram kutlamasında Vali Davut Haner, Garnizon komutanı ve 5.Hudut alay komutanı piyade  Kur. Alb. Ekrem Küçükberber, halkın ve askeri birliklerin bayramını kutladılar.
           Törende konuşan Maliye Binbaşı Olcay Ataş, günün anlamını ve önemini belirten konuşmasında “ Bu zaferle Türk ordusu ,milletiyle beraber  dünyaya,éTürk esir edilemez ve Anadolu işgal edilemez” mesajını vermiş,Türk’ün güçünün ne demek olduğunu bir kez daha kanıtlamış,kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmaycak ders vermiştir.Bu zafer  Türk vatanını işgal ve Türk’ü esir etme hayali,ni gerçekleştirmeye çalışan güçlere karşı ya istiklal ya ölüm parolasıyla yola çıkan Gazi Mustafa Kemalin ve ona yürekten bağlı olan Türk milletinin inanç ve azminin zaferidir.Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olan bu zaferle Türk ulusu; üzerine geçirilmek istenen esaret gömleğini parçalamış, ulu önder Atatürk’ün liderliğinde; sağlam azim ve iradesi, sarsılmaz inancı ve milli bir ruha sahip yapısıyla tüm olumsuz koşullara rağmen varlığına ve bağımsızlığına kast edenleri tarihe gömerek, yeni bir sayfa açmış ve bağımsızlığını muharebe meydanında tescil ettirmiştir. Dünyada esaret altında yaşayan diğer ulusların da özgürlük mücadelelerine örnek olan bu büyük zafer aynı zamanda, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki,
ekonomik ve sosyal reformları oluşturan Türk devrimini başlatan bir kıvılcım olmuştur. 30 Ağustos  zaferi, insanlık tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamış, nice devletler ve imparatorluklar kurmuş, devlet olmanın onuruna, millet olmanın haysiyetine, vatan sevgisine, kutsal değerlerin yüceliğine erişmiş büyük Türk milletinin, hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ölmez anıtı olup, büyük asker ve devlet adamı, başkomutan Gazi Mustafa Kemal’in, bağımsızlık umudunu hiç  kaybetmeyen kahraman milletimize ve şanlı tarihimize  sunduğu müstesna bir armağandır. Yüce önder Atatürk’e ve onun kurduğu bağımsız, üniter ve laik devlet olan Türkiye cumhuriyetine yönelen saldırılar; dün olduğu gibi bugün de ülke içinde ve dışında devam etmektedir. Türk silahlı kuvvetlerinin her bir ferdi, ay yıldızlı bayrağımızı şerefle dalgalandırmaya, her karış toprağı kanla sulanan Türk vatanının bütünlüğünü ve bölünmezliğini sağlamaya, ezelden gelip ebediyete kadar yaşayacak Türk milletinin namus, haysiyet ve can güvenliğini korumaya ve kendisine tevdi edilen görevleri feragat ve fedakârlıkla yaparken şehadet mertebesine ulaşmaya adaydır..”
      Günün anlamını belirten şiirlerin okunmasından sonra. Resmi geçit yapıldı. Resmi geçit yapan askerler “Ne Mutlu Türküm Diyene-Şehitler Ölmez vatan bölünmez-Vatan sana canım feda” sloganları attılar. Vatandaşlar tören alanından geçen askeri gurubu alkışlayarak selamladı.  Resmi geçitte 1974 Kıbrıs gazileri de yürüdü.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.