MHP Aday adayları belirginleşiyor

Tarih : 2015-08-31 / Kategori : Siyaset

MHP Aday adayları belirginleşiyor

 7 Haziran seçim sonrası kurulamayan hükümet, 1 Kasım 2015 Pazar günü sandığa gidiyor. Partiler her dönem olduğu gibi yine aday adaylarının akınına uğramış durumda.

 

                MHP'den 25. dönem Milletvekili adayı olan İsa Yaşar Tezel, tekrar istifa ederek Aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu açıkladı.
                25. Dönem MHP Milletvekili adayı İsa Yaşar Tezel'in özgeçmişi:
                -1956 yılında Iğdır'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Iğdır'da tamamladı. 1980 yılında AİTİA GHYO (Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi)'nden mezun oldu. Fatih ve Hande’nin babası.
    -Iğdır'da vekil öğretmen olarak başladığı iş hayatına İmar İskan Bakanlığı, DSİ, Maliye Bakanlığı'nda devam etti. 1987 yılında TRT'ye geçti. TRT'de Reklâm Dairesi Başkanlığında ve TRT Ankara Radyosu Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
    Siyasi Hayatı
 Öğrencilik yıllarında Ülkücü Hareket içerisinde başlayan siyasi hayatı kesintisiz olarak MHP'de devam etti.
 80’li yıllardan itibaren Türk Dünyası, özelliklede Azerbaycan, yakın ilgi alanı oldu. 90’lı yıllardan itibaren de Azerbaycan Cumhuriyetinin bağımsızlığına giden yolda aktif olarak faaliyet gösterdi. Azerbaycan Halk Cephesi ve Müsavat Partisi  BERPA kurultaylarına Türkiye delegesi olarak katıldı. Azerbaycan'ın Merhum Cumhurbaşkanı Ebulfez ELÇİBEY'in takdirini kazandı ve yakın çalışma ekibinde bulundu. Azerbaycan Halk Cephesi Türkiye Temsilciliği görevini üstlendi.   
  Her seçim döneminde, MHP Iğdır seçim kampanyalarında aktif olarak görev aldı.
 2007 Genel Seçimlerinde (TRT Radyo Müdür Yardımcısı görevinden istifa ederek) MHP Iğdır Milletvekili Aday Adaylığı,
 2014 Yerel Seçimlerinde MHP Iğdır Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.
07 Haziran 2015'de yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde MHP Iğdır Milletvekili aday adayı olmak için TRT'deki Strateji Uzmanlığı görevinden istifa etti.
Kültürel Çalışmaları
 Bakü'de Azerbaycan Muhaceret Edebiyatı Konferanslarına katıldı,
 Moldova'da Gagauz Türklerinin Tarihi ve Makedonya'da Koordinatör olarak Kültür  Etkinlikleri programlarına katıldı.
İzmir ve Antalya'da, yapılan Türk Dünyası Kurultaylarına katıldı,
 Köln'de, Avrupa Azerbaycanlılar Konfederasyonu Kurultayına katıldı,
 Fransa, Hollanda, İsveç ve Ankara'da, Dünya Azerbaycanlılar Kongrelerine katılarak tebliğler sundu.
AZERBAYCAN TÜRK KÜLTÜR Dergisi, YÖRTÜRK Dergisi ve Azerbaycan medyasında çok sayıda araştırma yazıları ve röportajları yayınlandı.
Sosyal Etkinlikleri
 M.E.Resülzade'nin 1949 yılında Ankara'da kurduğu Azerbaycan Kültür Derneği'nin, halen Genel Başkan yardımcılığı,
AİTİA, Gazetecilik Y.O. Öğrenci Dernek Başkanlığı,
Yör - Türk Vakfı Dergisi Yayın Kurulu üyeliği,
Azerbaycan Milli Merkezi üyeliği,
BAB ( Bütöv Azerbaycanlılar Birliği – BAKÜ) delegeliği,
Azerbaycan Türk Kültür Dergisi Genel Koordinatörlüğü,
 Azerbaycan- Kırım İnsan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği,
 Bak- Türk Federasyonu Genel Sekreter Yardımcılığı, görevlerini yürüttü.
Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi,  Ankara Gazeteciler Cemiyeti üyesi,
             Aday adaylığında ismi siyasi arenada hiç geçmeyen, Erzurum Araştırma Hastanesinde Profesör Doktor olarak çalışan Yakup Kumtepe'de istifa ederek aday adaylığına hazırlandığını açıkladı.
Prof. Dr. Yakup KUMTEPE'nin özgeçmişi şöyle:
                "Iğdır da doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Iğdır’da tamamladı. 1991 yılında Atatürk üniversitesi Tıp fakültesinden mezun oldu. 1991-1992 yılları arasında Trabzon’da mecburi hizmetini tamamladıktan sonra 1992-1993 yılları arasında İstanbul üniversitesi Tıp Fakültesinde Genel Cerrahi asistanlığı, sonra sırasıyla Atatürk üniversitesi Tıp fakültesi kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalı ve Süleymaniye Kadın hastalıkları ve Doğum Eğitim-araştırma hastanesinde eğitimini tamamlayarak 1997 yılında uzman oldu. 1998-2000 yılları arasında Ankara Sevgi hastahanesi tüp bebek merkezinde çalışan Dr. Kumtepe 2000 yılında Atatürk üniversitesi Tıp fakültesi Kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalında yardımcı doçent olarak göreve başladı. 2003-2008 yılları arasında Atatürk üniversitesi Araştırma hastahaneleri başhekim yardımcılığı görevinde bulundu. Temmuz 2004- Mart 2005 tarihleri arasında MountSinai School of Medicine, New York, Amerika’da Jinekolojik onkoloji bilim dalında jinekolojik onkoloji ve Minimal İnvasiveSurgery alanında  laparoskopik cerrahi üzerinde çalıştı. 2015 yılı mayıs-ağustos arası  NorthernGynecologicOncologicCenter, Gateshead,İngiltere’dede Jinekolojik kanserler üzerine çalışmalar yaptı. 2005 yılında doçent-2010 yılında profesör oldu.
                Evli ve 2 çocuk babası olan Dr. Kumtepe ileri düzeyde İngilizce bilmektedir. 100 e yakın ulusal ve uluslararası makalesi mevcut. Halen Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim dalı başkanlığını yürütmektedir."
                 Iğdır'ın genç iş adamlarından, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Çeçen'de bu gün görevinden istifa ederek adaylık başvurusunda bulunacağını açıkladı.
                Muharrem Çeçen'in özgeçmişi şöyle:   
                Kafkas Çeçen Derneği başkanı, Çeçenoğulları şirketler gurubunun başkanı olarak bünyesinde, Çeçenoğulları Nakliyat, Çeçenoğulları Petrol, Çetenoğulları Lastik Kaplama, Çeçenoğulları Serin Dorse servis, Gölge Gıda Merfix yapı kimyasalları fabrikası, Kargülü Soğuk Hava Deposu AŞ, firmalarının yönetim kurulu başkanı ve bünyesinde 200 civarında çalışanı bulunmaktadır.
                Eylül ayının 18'inde adaylar belli olacağından, hızlı bir başvuru sürecinin yaşanacağı söylenebilir. Genel merkezler adaylarının daha verimli çalışabilmesi için Eylül'ün 18'inden erken de aday listesini açıklayabilir.
                Şimdilik elde edilen başvuru sayısı bu kadar. Ancak ilerleyen günlerde daha başka aday adaylarının da çıkacağı tahmin ediliyor. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.