60. Kuruluş yıldönümümüzü unuttuk

Tarih : 2015-09-01 / Kategori : Genel Haber

60. Kuruluş yıldönümümüzü unuttuk

60. Kuruluş yıldönümümüzü unuttuk

              

  Ne acı bir durum değil mi?

                60 yıldır aralıksız olarak yayın akışını sürdüren Yeşil Iğdır Gazetesi ve Matbaasının kuruluşunun 60. yılını maalesef ki unuttuk.

                Niye unuttuk biliyor musunuz?

                Ülkemiz ateş yumağı, her gün çatışmalar, ölümler, feryatlar, gözyaşları sel olurken, bizim kuruluş yıl dönümümüzü hatırlamamız, bu güne özel bir etkinlik düzenlememiz elbette ki mümkün olmazdı.

                İki satır yazarak bu gün kuruluş yıldönümümüz bile diyebilirdik aslında.

                Onu da günün ilk ışıkları ile Karakoyunlu ilçemizden aldığımız Şehit haberiyle unuttuk gitti.

                Biz unuttuk ama unutmayanlar hatırlattığı için şimdi yazabildim.

                01-09-1955 yılında kurulan Yeşil Iğdır Gazetesi ve Matbaası, bu gün itibari ile 60. yılının tamamlayıp, 61. yılına girmiş bulunmaktadır.

                Bu vesile ile, yılların ağır yükünü hiçbir bedel gözetmeksizin omuzlarında taşıyan, toplumun gören gözü, konuşan dili olmaya gayret eden, her fikre, her görüşe, her düşünceye kendini ifade edebilme imkanı sağlamış olan Yeşil Iğdır, bu gün yine zor şartlarda da olsa, fiziki anlamda küçülmeye gitse bile, yayın akışını sürdürmekte, matbaa sektöründe çağın teknolojik imkanlarından, imkanlar ölçüsünde yararlanabildiği kadarıyla siz değerli okur ve müşterilerine hizmet vermeği sürdürmekte ve bundan da gurur duymaktadır.

                Geçmişten günümüze, Yeşil Iğdır'ın sayfalarında her birimiz için ayrı bir iz ve hatıra vardır. Binlercemizin evinde, iş yerinde  anı olarak saklanan gazeteler 60 yıllık tarihin izlerini ve nostaljisini taşımaktadır.

                Yaptığımız işi severek yapan, adaletli olması bakımından azami gayret gösteren, toplumu kin ve nefrete teşvik edecek yayın akışından imtina eden bir yayın ahlakı ile yayınımızı sürdürmekte, Allah ömür verdiği sürece de bu ilkelerimizden taviz vermeden devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.  

                Uzun söze gerek yok, "aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz" sözünden esinlenerek, okuyucularımıza ve müşterilerimize gösterdikleri yakınlıktan ötürü teşekkür ederiz.

                Bu değerli mirası bizlere emanet eden Yeşil Iğdır Gazetesi ve Matbaasının Kurucusu  Merhum Amcam H. Fazıl Şıktaş ve Gazetenin gelişimine büyük emekler veren ve uzun yıllar yöneten Merhum Babam H. Salih Şıktaş'ı rahmet ve minnetle anıyorum. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.