Iğdır’ Da İlk Olarak Uygulanan Solar Güneş Enerjisiyle Ev Ve Bahçe Aydınlatılması Yapıldı

Tarih : 2015-09-02 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’ Da  İlk Olarak Uygulanan Solar Güneş Enerjisiyle Ev Ve Bahçe Aydınlatılması Yapıldı

  Iğdır’da Günısı güneş enerji sistemleri firması tarafından 550 m2 bir bahçe ve içerisinde bulunan 120 m2  bir köy evinin tüm aydınlatması solar  güneş enerjisiyle yapıldı. 

 

  Iğdır’ da yaklaşık 18 yıldır aktif faaliyet gösteren Günısı Güneş enerji sistemleri  kırsalda ve köylerde  yaşayanların elektrik ve su ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak karşılayan ve enerji  tasarrufu sağlayan, yüksek faturaları önleyen Her eve bir güneş lazım solaganıyla bir kampanya başlatarak bir projeyi hayata geçirdi.
 
    ÖRNEK EVDE HEM SICAK SU HEMDE BAHÇE VE EV  AYDINLATILMASI GÜNEŞ ENERJİSİYLE SAĞLANIYOR
       Yüksek elektrik faturaları, elektrik enerjisi ihtiyacının olduğu yerin, yerleşim biriminin dışarısında kalması veyahut elektrik enerjisi yerine bedava olan güneş enerjisi kullanımının Iğdır genelinde artması için Iğdır da bir kampanya başlattıklarını açıklayan Gün ısı Güneş enerji sistemleri satış temsilcisi  Gaffar Akay “yapılan bu örnek çalışmayla Iğdır merkeze bağlı Melekli beldesinde 550 m2 bahçe içerisinde bulunan bir evin tüm bahçe aydınlatması ile birlikte sıcak su, televizyon, uydu alıcısı, bilgisayar, su pompası gibi tüm elektrik enerjisini güneşten elde ettiklerini” söyledi. Akkay; Iğdır’da   ilk olarak uygulanan Solar Güneş Enerjisiyle il merkezinde park bahçe gibi yerlerin aydınlanmasının yanı sıra köylerin içme ve sulama suyu hizmetlerininde güneş enerjisinden  elde edilmesi  için gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi.
       Konuyla ilgili bir açıklama yapan GÜNISI güneş enerjileri firma yetkilisi N. Coşkun Oluz  “Yenilenebilir enerjinin ülkemizde gün geçtikçe daha tanınır olması, çevreci bir enerji üretim şekli olması ve en önemlisi sistemlerin kurulduktan sonra bakım ve işletme maliyetlerinin olmaması elektrik enerjisine ihtiyaç duyulan yerlerde güneş enerjisi sistemlerinin kullanımım cazip kılıyor. Bu proje ile asıl amacımız, çevre dostu olan ve yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi sistemleri ile elektrik üreterek aydınlatma konusunda, Iğdır da bir örnek oluşturarak bu sistemin kullanımını yaygın hale getirmek ve yerel yönetimlere bu tür proje yapmaları ve faydaları konusunda emsal teşkil etmektir” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası