Belediye Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Tarih : 2015-09-03 / Kategori : Genel Haber

Belediye Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

                Iğdır Belediyesi’nde Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. 

           Meclis toplantısına “1 Eylül Dünya Barış Günü” nedeniyle Belediye Eş Başkanı Murat Yikit ile Şaziye Önder’in barışa ilişkin konuşmaları damga vurdu. Toplantıda MHP Meclis Üyelerinden Muharrem Çeçen MHP’den milletvekilliğine başvuru yaptığı için meclis üyeliğinden istifa etti.
      Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleşen meclis toplantısına belediye eş başkanları Murat Yikit ile Şaziye Önder’in yanı sıra DBP ve MHP meclis üyeleri katıldı.
    ‘Bölgede yaşayan halkın bölünme diye bir algısı ve derdi yoktur’
    Meclis toplantısında konuşan Belediye Eş Başkanı Murat Yikit, bölgede kimsenin bölünme gibi algısı ve derdi olmadığına dikkat çekerek ”Burada yaşayan haklar birbirini kabullenmek zorundalar. Bunun başka bir alternatifi olamaz. Ne Kürt Terekemeyi ne Terekeme Azeriyi ne Azeri Lazı buradan başka bir yere gönderme ya da farklı şeylere yönlendirme gayreti içerisinde olmamalıdır. Zaten olanlar geçmiş tarihe baktığında hep kaybettiler. Yakın tarihe bakanlar bilirler ki bunu yapanlar hep kaybetti. 
    Bölgede kimsenin ben bölüneyim diye bir algısı ya da derdi yoktur” dedi.
    ‘Yaşamını yitirenler bu sürecin kayıplarıdır’
    Ardından konuşan Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder ise çatışmalı süreçte hayatını kaybedenlerin hangi düşüncede olursa olsun yaşanan sürecin kayıpları olduğunu belirterek ”Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder bugün meclisin ilk günü uzun bir tatilden sonra tekrar bir araya geldik. Bugün Dünya Barış Günü keşke hep birlikte kutlayabilseydik. Kürtler yıllardır hep ötekileştirdi ve yalnız bırakıldı. 
    Bugün bir polis memuru yaşamını yitirdi. Bu insanlar hangi düşüncede olursa olsun bu sürecin kayıplarıdır. Biz bu süreci yıllar sonra düşündüğümüzde belki bir şeyler yapamadık keşke daha çok şeyler yapsaydık da bu ölümlerin önüne geçebilseydik diye vicdan azabı çekeceğiz. Ama ben ölen herkes için bugün bir rahmet okunsaydı. Doğubayazıt’ta öylesine vurulan genç için Cizre’de evleri basılıp öldürülen anne kız için ve hiç günahı olmadan öldürülen çocuklar için de bir rahmet okuyabilseydik” dedi.
    ‘Bizi korkutan şey yanı başımızdakilerin olaylara sessiz kalmasıdır’
    Önder, kendilerini korkutan şeyin devlet olmadığını yanı başında bulunan insanların yaşananlara sessiz kalmasının kendilerini korkuttuğuna dikkat çekerek “Biz Kürtler öldürülmeye de tutuklanmaya da alıştık. Bu alışkanlık bizleri asla geriye götürmedi. Bizi korkutan şey ölüm değil devlet değil, bizi korkutan tek şey yanı başımızdaki insanların ölümümüze, tutuklamamıza sessiz kalmasıdır. Ben bir Kürdüm ama yanı başımdaki Azeri, Terekeme, Hıristiyan, Ermeni mutsuzsa ben de huzursuzum. Çünkü o evinde öldürülmüşse, haksızlığa uğramışsa ben bir Kürt olarak evimde mutluysam ben kendimi insan olarak görmemeliyim. Benim istediğimde bugünde herkesin bunu düşünmesidir. Bizler bugün öldürülüyorsak ve halen barış diyorsak biz de herkesten bunu bekliyoruz” dedi.
    Önder son olarak parti olarak barajı tekrar aşacaklarını belirterek ”Bir baraj vardı kimse aşacağımıza inanmıyordu. Biz barajı aştık. Yine bir baraj olacak ve biz yinede aşacağız. Bunlar asla bizim için önemli değildir. Ankara’daki bir meclis ölen insanları geri getirmiyor. 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle barışı diliyorsak o zaman biraz yanı başımızda olan savaşı görmemiz lazımdır” dedi.
‘Kimse acıyı savunamaz’
    MHP Meclis Üyesi olarak son defa toplantıya katılan Muharrem Çeçen ise insan olan kimsenin acıyı savunamayacağını belirterek ”Acı herkes içindir. O yüzden kimse acıyı savunamaz. Bizler birlikte inanarak ve samimi duygularla bu acıların üstesinde geleceksek burada bizlerin yani seçilmişlerin üzerine çok büyük sorumluluk düşüyor. Siyaset insanları acıya boğacak bir şey ise ben o siyasetçilerden değilim” dedi.
    Herkes eşitçe yaşamalıdır
    Çeçen son olarak İnsanların eşitçe yaşaması gerektiğini belirterek ” Iğdır hiçbir ile benzemez çok renkli bir ildir. Birçok sosyal etkinliklerimizde birlikteyiz. Taziyede, düğünde birlikteyiz. Birbirimizden kız alıp vermişiz. Biz sonuçta burada etnik olarak ya da kimlik olarak değil tek bayrak altında ama eşitçe yaşamamız lazımdır. Siyaset birbirini, ötekileştirme yeri olmaması lazımdır. Burada insanlar seçilse de seçilmese de burada yaşayacak” dedi.
    Milletvekilliği aday adaylığı nedeniyle Meclis üyeliğinden istifa eden Müharrem Çeçen yaptığı konuşmanın ardından toplantı salonundakilerle vedalaştı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.