Iğdır'daki hain saldırıyla ilgili çarpıcı gelişme

Tarih : 2015-09-14 / Kategori : Gündem

Iğdır'daki hain saldırıyla ilgili çarpıcı gelişme

          13 polisin şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısının, ilk anda belirlendiği gibi yolun altına yerleştirilen patlayıcıyla değil, kamyonet kullanılarak gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

 

Iğdır'da Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik düzenlenen ve 13 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada, olayı aydınlatacak yeni bilgilere ulaşıldı.
    IĞDIR'DA POLİS ARACINA 1 TONLUK BOMBAYLA SALDIRI: 13 POLİS ŞEHİT
Saldırının nasıl gerçekleştirildiğine yönelik yapılan detaylı incelemeler sonucunda, olayın ilk anda, bölgede 15 metre genişliğinde 2 metre derinliğinde çukur oluşması nedeniyle tahmin edildiği gibi yolun altına döşenen patlayıcının infilak ettirilmesiyle gerçekleşmediği saptandı.
    Olay yerinden toplanan delillerin analiz edilmesi sonucu, zırhlı polis aracının dışında araç parçalarına rastlanması üzerine bu yönde genişletilen soruşturmada, olayın patlayıcı yüklü kamyonetle gerçekleştirildiği tespit edildi.
    Kamyonetin sahibi ve köy muhtarı gözaltında
    Olayda kullanılan kamyonetin bilgilerinin tam olarak saptanmasının ardından aracın sahibi S.P (39) ile saldırıya ilişkin hazırlıklardan haberdar olmasına karşın yetkililere bilgi vermediği iddia edilen Yazlık köyü muhtarı M.P. (49), gözaltına alındı.
    Terör saldırısından 2 gün sonra kamyoneti için kayıp başvurusu yaptığı belirlenen S.P'nin, olaydan önnce kamyonetini PKK'nın bölge sorumluları arasında yer alan "Firaz" kod adlı teröristin de aralarında bulunduğu 3 kişilik bir PKK'lı gruba 20 bin liraya sattığı iddia edildi.
    Soruşturmada ayrıca kamyonetin 3 gün boyunca Bulakbaşı köyünde bulunan bir samanlıkta saklandığı ve burada patlayıcı yüklendikten sonra olay günü erken saatlerde yol kenarına götürüldüğü belirlendi.
    Saldırıda ateşlemenin tek bir terörist tarafından yapıldığı bilgisine de ulaşılan soruşturmada, patlayıcı yüklü kamyoneti infilak ettiren teröristin, o sırada bölgeden geçen bir köylünün traktörünü gasbederek Ağrı Dağı bölgesine kaçtığı belirlendi.
    Gözaltına alınan zanlıların sorgularının devam ettiği, ayrıca olayla ilgilileri olduğundan şüphelenilen 2 kişinin daha arandığı öğrenildi. Kaynak Hürriyet

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.