Iğdır'da Gadir-i Hum Bayramı

Tarih : 2015-10-03 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Gadir-i  Hum Bayramı

 Iğdır Ehl-i beyt Alimleri Derneği Başkanı H. Ş. Behlül SALMANLI, “Tüm Siyasi Partilere Eşit Mesafedeyiz.” dedi

    Iğdır'da Gadir-i Hum Bayramı Alyans düğün  salonunda düzenlenen programla kutlandı.
    Iğdır Ehl-i Beyt Alimleri Derneği tarafından, İmam Ali’nin (as) Hz. Peygamber tarafından ümmete “Mevla” olarak tanıtıldığı gün olan Gadir-i Hum Velayet bayramı münasebetiyle bir kutlama programı yapıldı.
    Iğdır Ehl-i Beyt Alimler Derneği tarafından Alyans  düğün salonunda düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. 
    Açılış konuşmasını gerçekleştiren Iğdır Ehl-i beyt Alimleri Derneği Başkanı H.Ş. Behlül SALMANLI tarafından günün anlam ve önemini belirten açıklamada şunları kaydetti; Hicri kameri aylardan Zilhicce’nin 18. Günü vuku bulan Gadir-i Hum’da İmam Ali’nin ümmete Mevla olarak atanması münasebetiyle 18 Zilhicce’ye denk gelen mubarek  Cuma günü sizlerle birlikteyiz.  Bugün Peygamber Efendimizin Hz. Ali'yi vekil tayin ettiği gündür.“ dedi.
    Salmanlı, “Bugün dinin kemale ulaştığı gündür. Gadir Hum Bayramı bütün Müslümanların, Ehlibeyt dostlarının bayramıdır. Peygamber Efendimiz hac dönüşünde kendinden sonra varis olarak Hz. Ali'yi göstermiştir. Bilindiği gibi, Hz. Muhammed (saa), veda haccından dönerken, Maide Suresi 67. Ayette yer alan “Ey peygamber! Sana indirileni tebliğ et. Aksi taktirde peygamberlik görevini tamamlamamış olursun. Allah seni insanlardan korur” ilahi emri gereği Gadir-i Hum denilen yol ayrımında bütün Müslümanları toplamış ve İmam Ali’nin elinden tutarak “Ben kimin mevlası isem, Ali’de onun mevlasıdır. Allahım! Onu sevenleri sev, düşmanlarına düşman ol. Ona yardım edene yardım et, onunla savaşanı kahret. Burada hazır bulunanlar, hazır bulunmayanlara da bunu iletsinler.” Diye duyuru da bulunmuş ve hemen akabinde de Maide Suresi 3. Ayette yer alan “Bugün size dininizi kâmil ettim, size nimetimi tamamladım ve size din olarak İslâm’ı beğendim.” Ayeti nazil olmuştu. Bu nedenle Gadir-i Hum olayının vuku bulduğu 18 Zilhicce günü “velayet Bayramı” olarak anılmaktadır.“ şeklinde konuştu. 
    Salmanlı, Son olarak önümüzde bir Milletvekilliği seçimi bulunmaktadır. Seçimin barış, huzur, kardeşlik içerisinde geçmesi dileğinde bulunarak, Tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını belirtti.
    Daha sonra konuşmacılar günün anlam ve önemini belirten konuşmaları gerçekleştirdiler. 
              Bu arada programın sonunda etkinliğe katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.