Iğdır kırsalı ve Ağrı Dağında PKK´ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

Tarih : 2015-10-05 / Kategori : Genel Haber

Iğdır kırsalı ve Ağrı Dağında PKK´ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

Iğdır İl Jandarma Komutanlığı´na bağlı birlikler, PKK’nın üs bölgesi olarak kullandığı tespit edilen alanlara geniş çaplı operasyon başlattı. 

 

             Edinilen bilgiye göre, PKK mensuplarının sığınaklarının bulunduğu ve düzenlenecek eylemlerin koordine edildiği tespit edilen Ağrı Dağı´nın 2 bin rakımında bulunan Leçelik alanına operasyon düzenlendi. 
            Iğdır bölgesinde, yol kesme, araç yakma, bomba ve EYP ile saldırı düzenledikleri belirlenen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince başlatılan operasyonda, 6 adet telsiz ile hazırlanmış patlama düzeneği, 18 adet elektrikli fünye, 11 top kablo ( 1100 metre), 60 litrelik mazot dolu 7 adet bidon (420 litre), 1 çuval patlayıcı madde yapımında kullanılan gübre, BTÖ mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen yaşam malzemeleri ( şeker, ekmek, peynir, çay, un) ve giyim malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler jandarma ekiplerince bulunduğu yerde imha edildi. 
             Öte yandan, 12 Ağustos 2015 tarihinde Pamuk Geçidi mevkiinde gasp edilen Wolswagen Amarok marka 28 YF 135 plakalı araç Bulakbaşı köyünde bir evin bahçesinde gizlenmiş vaziyette bulundu. Araç içerisinde 3 adet farklı araç plakası, 2 adet kablolu pil düzeneği ve muhtelif örgütsel dokümanlar bulundu. Araç, patlayıcı madde ile tuzaklandığı şüphesi ile yerinde uzaktan imha edildi. 
              Bölgede başlatılan operasyonların devam ettiği öğrenildi. 
              Öte yanda ele geçirilen uzaktan kumandalı bomba düzeneklerin 13 polisin şehit edildiği olayda kullanılmış düzenekle aynı olduğu öğrenildi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası