Doğuda Öğretmen Olmak

Tarih : 2015-10-05 / Kategori : Eğitim

Doğuda Öğretmen Olmak

Akrabası 1.5 ay önce Şemdinli'de şehit düşen Filiz öğretmen, tayin hakkı olması ve ailesinin zorlamasına rağmen Iğdır'da görevine devam ediyor. 

      Öğretmenlerin görev aşkı her şeyin üstesinden geliyor. Bu kutsal mesleğe yürekten bağlı olan genç öğretmenler, son günlerde adı terör saldırıları ile gündeme gelen Doğu ve Güneydoğu'daki illere gidip, göreve başladılar. 
    Bu yazı dizisinde, terör örgütünün tüm tehdit, okullara saldırı ve eğitimi boykot çabalarına rağmen her türlü zorluğu göze alarak ders başı yapan "cesur yürek" öğretmenlerin hikâyelerini okuyacaksınız. Kutsal görevlerinin bilinci ile hareket eden öğretmenler arasında 1.5 ay önce yakınını teröre kurban vermiş olan Filiz öğretmen de var, İzmir'de ailesini bırakıp Iğdır'a gelen Arzu öğretmen de... Ailesinin 'tayin iste' demesine rağmen 4 yıldır görev yaptığı Iğdır'da kalmayı tercih eden Trabzonlu Filiz öğretmen "Teröre inat Doğu'dayım" derken, Rizeli Mine öğretmen ise ilk görev yeri olan Van'da kalmak istiyor... 
    Iğdır'da görev yapan Trabzonlu 26 yaşındaki Filiz Bilici, 1.5 ay önce Hakkâri'de polis olan akrabasını teröre şehit verdi. Yine Iğdır'da terör örgütünün saldırısı sonucu 14 polis şehit düştü. Ailesi, Doğu ve Güneydoğu'da artan terör olayları nedeniyle tayinini aldırmasını istedi. Ancak Filiz öğretmen, zorunlu hizmet süresinin dolmasına rağmen tayinin aldırmadı ve okullar açılınca tekrar Iğdır'ın yolunu tuttu. Kutsal bir görev yaptığını ve Iğdır'dan gitmeyi düşünmediğini söyleyen idealist Filiz öğretmen, "Teröre inat buradayım, bir yere gitmeyi düşünmüyorum" diyor. Çaykara'da doğup, büyüyen Filiz Bilici, okulu bitirdiğinde ilk görev yeri olarak Iğdır'ı yazdı. Genç öğretmenin ataması yapıldı, Iğdır'ın Yukarı Çarıkçı Köyü İlköğretim Okulu'nda göreve başladı. Filiz Öğretmen Yukarı Çarıkçı köyünde zorunlu hizmet süresi olan 4 yılını tamamladı. Bu arada terör örgütünün son dönemde artan saldırıları nedeniyle Iğdır'da 14 polis şehit düştü. Filiz öğretmenin ailesi, bölgedeki terör nedeniyle tedirginlik yaşarken, akrabaları olan Özel Harekât Polisi Ahmet Çamur da 16 Ağustos'ta Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde yol kapatan teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu. 
    'GÖREV BİZİM AŞKIMIZDIR' 
    Trabzon Çaykaralı olan şehidin 3 kızı ile birlikte çekilmiş fotoğrafı herkesi duygulandırmıştı. Filiz öğretmen de akrabası olan Ahmet Çamur'un şehit düşmesiyle birlikte büyük üzüntü yaşadı. Genç öğretmenin ailesi ve yakınları, kızlarının tayin hakkını kullanmasını istedi. Ancak o kabul etmedi. Şehidin yasını tutan Filiz öğretmen, okullar açıldığında acısını içine gömüp, görevli olduğu köye gelerek ders başı yaptı. Filiz Bilici, "Çaykara ilçesi Sultan Murat Yaylası'nda oturan akrabam Ahmet Çamur, Hakkâri'deki terör saldırısında şehit oldu. Şehidimizi toprağa verdik. Bu acılara rağmen görev aşkıyla doğu-batı ayırt etmeden görevimi yürüteceğim" dedi. İngilizce öğretmeni olan Filiz Bilici, 4 yıldır çoğunluğunu Kürt kökenli vatandaşların oluşturduğu Yukarı Çarıkçı köyünde çocuklara İngilizce eğitimi veriyor. Genç öğretmen, "Her ne olursa olsun teröre inat buradayım. Severek görev yapmaya devam edeceğim. Görev bizim aşkımızdır, kutsaldır. Tayin hakkım olmasına rağmen gitmedim. Öğretmen adayı arkadaşlara da sesleniyorum. Doğu'da görev yapmaktan çekinmeyin. Gelin burada hayatı öğrenin, bildiklerinizi de bu çocuklara öğretin" dedi. 
O ŞEHİDİN AKRABASI ÇIKTI
Hakkâri'de şehit düşen Özel Harekat Polisi Ahmet Çamur'un, Filiz öğretmenin akrabası olduğu ortaya çıktı. Çaykaralı şehidin dünya güzeli kızlarıyla fotoğrafı duygulandırmıştı.
'SEVGİYE İHTİYAÇLARI OLDUĞUNU GÖRDÜM'
    İlk görev yeri olan Van'a gelen Rizeli sınıf öğretmeni Mine Yıldız, öğrencilerine kısa sürede alıştığını ve orada kalmak istediğini anlattı. Daha önce hiç Doğu'yu görmediğini söyleyen Mine öğretmen, Van'a geldikten sonra bölge halkının misafirperverliğini ve öğrencilerini görünce tüm önyargılarının sona erdiğini söyledi. Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Beyüzümü Köyü'nde bulunan Şahbağı İlk Öğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Mine Yıldız, "Van'ı internette biraz araştırdım. Van'a geldiğimde Van Gölü'nü gördüm ve 'Vay be' dedim. O anda bir 'oh' çektim. Ardından kayıt işlemlerimi tamamladım. Daha sonra öğrencileri gördüm. Gözlerinin içi parlıyordu. Özellikle yeni gelen öğretmenlere çok ilgiliydiler"diye konuştu. Ailesinden ayrılırken duygusal anlar yaşadığını söyleyen Mine öğretmen, "Van'a benimle birlikte gelen babamı yolcu ettim. Tabi biraz duygusallık yaşadım ailemden ilk defa ayrıldığım için. Sınıfa girdiğim anda her şey bitti. O anda adapte oldum. Çocukların sevgiye ihtiyacı olduğunu gördüm" dedi. 

'BEN GAZİ TORUNUYUM'

İzmirli Arzu Çınar, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte ailesini İzmir'de bırakıp, ilk görev yeri Iğdır'a geldi. Tuzluca ilçesi Yukarı Çarıkçı köyü İlköğretim Okulu'nda göreve başlayan Arzu öğretmen, çocuklara Matematik öğretmek için kolları sıvadı. 

'TEDİRGİNLİĞİM ÇABUK GEÇTİ' 

Kendi tercihiyle Iğdır'a geldiğini anlatan Arzu Çınar, "Doğu'dan hiç çekinmedim. Bazı meslektaşlarım Doğu'da terör olması nedeniyle çekinip Batı illerini yazdı. Ancak ben Doğu'yu tercih ettim. Çünkü Türkiye'nin her köşesi bizim. Buranın güzel insanları ile tanışıp onların çocuklarına eğitim vermeyi istiyordum. Burada gerek meslektaşlarım gerekse öğrencilerin sıcakkanlılığı çok iyi" dedi. Iğdır'da geçtiğimiz günlerde teröristlerin düzenlediği saldırıda 14 polisin şehit olduğunu duyunca biraz tedirgin olduğunu belirten genç öğretmen, "Öğretmenlik çok kutsal bir görev. Ben de bu bilinçle görevimi yerine getirmek için tüm zorluklara göğüs gereceğim" diye konuştu. Aynı zamanda gazi torunu olduğunu belirten Arzu öğretmen, sözlerine şöyle devam etti: "Dedemin babası Kore gazisidir. Ben de gazi torunu olarak devletimize hizmet için geldim. Genç nesilleri eğiterek hem onların hem de bizim geleceğe umutla bakmamız için çalışacağım." 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.