Birliğin Adresi İşte Mhp

Tarih : 2015-10-05 / Kategori : Siyaset

Birliğin Adresi İşte Mhp

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ ADAYI KUMTEPE VE ÇEÇEN YOĞUN KONVOY EŞLİĞİNDE İLİMİZE GİRİŞ YAPTILAR

         Haber Ali ŞIKTAŞ :   1 Kasım’da yapılacak Milletvekili seçimleri için MHP’den aday olan Yakup Kumtepe ve Muharrem Çeçen, Iğdır Havalimanında kalabalık bir halk tarafından karşılandı.
              MHP adayları yoğun araç  konvoyla 2 saat içerisinde kent merkezine ulaşabildi.
             Zübeyde Hanım Bulvarında bulunan MHP İl Başkanlığı binasının önünde toplanan Kalabalığa hitap eden adaylar birlik mesajı verdiler.
                   MHP Iğdır 1. sıra milletvekili adayı Yakup Kumtepe, konuşmasında şunları kaydetti; ”Yiğit Bozkurtlar; sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu güzel toprakların havasını soluyan yüce ay yıldızlı bayrağın altında yaşayan gönüldaşlarım hoş geldiniz. Bu güzel günde Muharrem Çeçen kardeşimle birlikte  bizleri coşkulu bir şekilde karşılayarak bağrınıza bastınız. Yürekten teşekkür ediyorum. Minnettarız sizlere. Açıkça görüldü ki bu kutsal davanın sonuca ulaşma birlikteliğidir. Biz beraberiz, varız ve buradayız. Varlığımız daim olsun.” dedi.
            Kumtepe: “13 Yıllık iktidar böldü ve parçaladı”
            Prof. Dr. Yakup Kumtepe: “13 yıldır ülkeyi yönetenler çözüm süreci diye tutturmuşlar neyin çözümüdür anlamış değiliz. Bin yıldır kardeşiz dinimiz bir, kitabımız bir, Allah’ımız bir, bayrağımız birdir.Bizi ayrıştıramazsınız. AKP  insanları ayrıştırmak için mezhepçilik yapıyor. Kardeşi kardeşe düşman ediyor. Sen Şia’sın, Sünni’sin demiştir. Ama bu güzide millet bu güzide topluluk buna riayet etmemiş, birlikteliğini sağlamıştır.  Buradan bir kez daha sesleniyorum bizi bölemeyecekler. Bir birimize düşüremeyecekler. Bu güzide topluluk tek yürek tek ses olarak şunu söylüyor, “birliğin adresi işte MHP’dir” diyor. 
            Iğdır üvey evlat muamelesi görmüştür. Bu ekonomik alanda ve sosyal alanda  hat safhaya ulaşmıştır. Sosyal alanda insanlar baskılanmış, ötekileştirilmiş, yok sayılmıştır. Hatta horlanmıştır. İktisadi alanda iş öyle bir noktaya gelmiştir ki  iş adamlarımız işlerini bırakmak zorunda kalmış, can damarları kesilmiş, Iğdır’ı terk etmek zorunda kalmışlardır. Esnafın içi kan ağlar duruma gelmiştir. Bürokratlar bir yerden bir yere sürüklenirken, memurlar sürgün olmuşlardır. Iğdır tarım ve hayvancılık ilidir ama tarım yok olmuştur. Artık tarlalar susuz kalmıştır. Su bulamayan çiftçiler ekinimiz yok, hasadımız yok, köy göç etmek zorunda kalmıştır. Beton kanal olursa bu sorun belki olmayacaktı ama mevcut iktidar bunu da o güzide topluluktan esirgemiştir. Bu yok sayıldığımızın en büyük göstergesidir.  Ama seçim yaklaşınca iktidar yanlıları yalan balonları, hayal balonları uçurmaya başladılar. İnsanları işe almak için sıra yazdılar. Sizi memur, bürokrat yapacağız. Şimdiden isim yazmaya başladılar. Bu yalan balonlar 1 Kasım’da sönecek. Mevcut partinin adayı 10 yıllık belediye başkanlığı yapmıştır. Kalıcı tahribatlar olmuştur. İnsanlar mutsuz olmuştur, bu mutsuzluk insanları buradan göçe itmiştir. Daha o dönemden ödenemeyen işçilerin maaşları vardır. Bunu herkes biliyor, daha önce denenmiştir, test edilmiştir. Ama sınıfı geçememiştir. Kıymetli Iğdır’lılar, Iğdır yaralı, mutsuz, huzursuz, insanlar ikiye ayrılıyor. Mevcut iktidar ne Kürt’e, nede Türk’e hizmet etmiştir. Sadece çıkar gurupları oluşturmuştur.  Yandaşlar oluşturmuştur.  Onları bir üst guruba yerleştirmiştir. ve ceplerini doldurmuştur.  Oradan beslenmeye gitmiştir ama bu yüce millet bunlara bir kasımda haddini bildirecektir. 1 Kasımdan sonra başımız dik yürüyeceğiz, bu sokaklarda bir birimizi ayırt etmeden kucaklayarak yürüyeceğiz. Iğdır sokaklarında bir birimize selam vererek yürüyeceğiz. Yalan ve dolanlara kanmayacağız. Kutsal dinimizin emri ayrılıkta azap var, birlikte rahmet var, bereket var. Sizler varsınız bereket burada, rahmet burada, biz biriz ayrı değiliz. Bir aradayız 1 Kasım’da da böyle olacak.  Yıllardır birliğimizi ve dirliğimizi bozmaya çalışanlar yine sahne almaya başlamışlardır. Bizi bölmeye başlamışlardır. Hem de bu ilde Kürt’ü de, Türk’ü de yok sayan, bize haşhaşi benzetmesi yapmışlardır.  Bu kabul edilemez bir durum. Bunun hesabını 1 Kasım’da sandıkta gereken cevap verilecektir.” şeklinde konuştu.
            MHP Iğdır Milletvekili adayı Muharem Çeçen ise yaptığı konuşmada, Iğdırlıların birlik beraberlik içinde Vatanı bölmeye çalışanlara 1 Kasım  akşamı gereken cevabı vererek Iğdır’da tarih yazacaklarını söyledi.
            Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu vurgulayan Muharem Çeçen, şunları söyledi: ”Artık Iğdırlı bir gerçeği görmüştür. Ahıska Türkü, Terekemesi, Göçmeni, Karadenizlisi, Kürt’ü, Türk’ü olarak biz biriz ve bir bütünüz. Bizleri kimsenin bölmeye gücü yetmeyecektir. Biz hepsinin oyuna talibiz. İktidar her halükarda Miliyetçi Hareket Partisinindir. Miliyetçi Hareket Partisi Iğdır’da her kesimi ayrım gözetmeksizin kucaklamıştır.  13 yıllık AKP iktidarı Iğdır’a hiçbir şey vermemiş daha da Iğdır’da kardeşçe yaşayan insanları ayrıştırmanın yolunu aramıştır.  Bütün devlet daire ve kurumlarına kendi yandaşlarını doldurmuş,  kendinden olmayanları dışlamıştır. Bunun için Iğdırlılar bu seçimde kendisini yok sayan kabul etmeyen, dışlayan, ayrıştıran Ak Parti iktidarına gereken dersi vererek oylarını MHP de birleştirmelidir. Ev ev, köy köy gezerek  MHP’ye herkesi oy istemeye çağırıyorum. Gün birlik günüdür.” şeklinde konuştu.   
            MHP Iğdır Milletvekillerine destek için Iğdır’a gelen Başkanlık Divanı Üyesi Abbas BOZYEL ise, “Birlik ve beraberliğimizi sağlamaya çalışıyoruz. Hemen yandan çıkma gibi bir şey çıkıyor ortaya milletin morali bozuluyor. Aman dağıldı ve dağılacaklar diyorlar. HDP Milletvekiliyle uçakta gelirken bir şey söyledi. Yüreyimize dokundu. Dedi ki sayın Milletvekilim yıllardır biz uğraşıyorduk bir birimizle şimdi siz uğraşın bir birinizle,  dedim ki bizimki öyle değil, bizim halkımızın bakışı öyle değil, kim nerede durursa dursun yanında götürebileceği ancak kendisi ve etrafıdır. Onların siyaset yapmasına da karşı değiliz. Ama Iğdır’ı emevi siyasetiyle ele geçirmek isteyenlerin oyunlarına karşıyız biz. Ayakkabı kutularına para dolduranların kaçak saat kullananların, kaçak saray yapanların, hırsızlıkla bu milleti dolandıranların, binlerce polisi, hakimi, savcıyı yerinden yurdundan edenlere karşıyız.  Iğdır halkı bu muhteşem kalabalığı gördükten sonra adresi bellidir. Yalana, dolana kanmayacak ve birliğin tek adresi olan MHP’de birleşecektir.” şeklinde konuştu.
            Yoğun kalabalık miting sonrası sloganlar atarak Atatürk Caddesinden valilik yolu seçim irtibat bürosuna kadar yürüdükten sonra son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası