Iğdır’da HDP’li kadınlar seçim startı verdi

Tarih : 2015-10-06 / Kategori : Siyaset

Iğdır’da HDP’li kadınlar seçim startı verdi

 Iğdır’da Kongreya Jinen Azad (KJA) öncülüğünde HDP’li kadınlar seçim startı verdi.

 

 

Iğdır’da KJA öncülüğünde bir araya gelen HDP ile DBP’li kadınlar seçim startı verdi. Iğdır merkeze bağlı bir cafede verilen seçim startı toplantısına HDP Iğdır Milletvekili Kıznaz Türkeli, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Dilber Turan, DBP Iğdır İl Eş Başkanı Berfin Kara Er, Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Neşegül Can’ın yanı sıra KJA bileşenleri katıldı.   

            Toplantı Tuzluca Belediye Eş Başkanı Neşegül Can’ın kadınlara seçim bildirgesini okuması ile başladı.  ‘Kadınlar her alanda olduğu gibi seçim çalışmasına da öncülük edecektir’    Toplantıda ilk olarak konuşan DBP Iğdır İl Eş Başkanı Berfin Kara Er, kadınların her alanda olduğu gibi 
seçim çalışmasında da öncülük edeceğine dikkat çekerek ”Hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada seçim çalışmasının startını vermek için buradayız. Her alanda olduğu gibi kadınlar seçim çalışmalarında da öncülük edecektir.   Bugün seçim çalışmaları ile ilgili çalışma planlarımızı oturup konuşacağız.         Bugünde kadınlar olarak seçim çalışmalarına başlama kararı aldık. Tekrardan hoş geldiniz diyorum” dedi.    ‘Bedenlerimizi teşhir eden AKP diktatörlüğünü her alanda teşhir edelim’ Ardından konuşan HDP Iğdır Milletvekili Kıznaz Türkeli ise Bedenlerini teşhir eden AKP Hükümetinin diktatörlüğünü her alanda teşhir edilmesi gerektiğini belirterek ”Onlar Kürdistan’da halklarımızın üzerine bombalar yağdırdıkça biz onları demokrasi güçlerimizle bulunduğumuz her alanda barışı 
örgütleyerek barış taarruzuna tutmamız gerekiyor. Bizim bedenlerimizi teşhir eden AKP diktatörlüğünü biz her alanda teşhir edelim. Biz kadınlar hayatın her alanında yaşama damgasını vuran emekçileriz.
    ‘Kirli savaştan en çok etkilenenler kadınlardır’
    Türkeli, kirli savaştan en çok etkilenenin kadınlar olduğuna dikkat çekerek ”Bizleri bedenlerimizi, çocuklarımızı katleden her gün bizlere gözyaşı döktüren bu kirli savaşın bitmesini istiyorsak kadınlar olarak mücadelenin en ön saflarında yer almamız gerekiyor. Çünkü bu kirli savaştan en çok etkilenen 
bizleriz. Kendi kadın meclislerimizi örgütleyerek biz bu savaşı durdurabiliriz. İktidar son çırpınışlarını yapmaktadır. Bu yüzden saldırmaya devam edecektir.” dedi.
    Son olarak 10 gün boyunca cansız bedeni buzdolabında bekletilen Cemile için savaşı bitireceklerini belirten Türkeli ”35 günlük bebeklerimiz için 10 gün buzdolabında tutulan Cemile’ler için ve bugüne kadar kaybettiğimiz bütün şehitlerimiz için yüreklerimizi ortaya koyacağız ve bu savaşı bitireceğiz. 
     Biz kadınlar ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı, köleliğe karşı eşit ve ortak yaşamı kazanacağız. Bunu hep birlikte yapacağız. Bunu her zaman yapacak gücümüz vardır. Yeter ki örgütlenelim ve kendi gücümüze inanalım” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.