Yeni Atanan Öğretmenlerle Tanışma Toplantısı

Tarih : 2015-10-07 / Kategori : Eğitim

Yeni Atanan Öğretmenlerle Tanışma Toplantısı

Hakan Cırıt, “Öğrencilerinizi vatan millet, bayrak sevgisi ile yetiştirin.”

 

    Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünce   Iğdır’a atana 357 öğretmen ile Iğdır Ziya Gökalp ortaokulu toplantı salonunda tanışma toplantısı düzenlendi.
            Toplantıya  İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Akkuş ile yeni atanan öğretmenler katıldı.
                     İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt yeni atanan öğretmenleri tebrik ederek konuşmasına başladı.
                   İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğretmenliğin bir anlamda her şey olduğunu ifade ederek şunları söyledi: ” Yeri geldiğinde öğretmenlik bir özveri mesleğidir.  Öğretmenlik bir vicdan mesleğidir. Mesleğiniz boyunca bu ilklere bağlı kalın “5 S, 3 D, 1 E formülü,  1 E ; Empati, 5 S,  Sevgi, Saygı, Sorumluluk, Sabır, Sempati. 3 D  ise, Disiplin, Danışma, Dayanışmadır.. Bu başarıların elde edilebilmesi için de öğretmenliğin bir vicdan mesleği olduğunu, her öğretmen arkadaşımızın  en az iki kişilik çalışması  gerektiğini bilmesini istiyorum. Sorunlarınız bizim sorunlarımız olacak. Bunun yanında sizden il’deki başarı düzeyini yükseltmenizi bekliyorum. Telefonumu vereceğim her zaman arayabilirsiniz.” dedi.
                İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, “Öğrencilerinizi vatan millet bayrak sevgisi ile yetiştireceksiniz. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak  ve ülke başarı çıtasını  yükseğe çıkarabilmek için gerekli öncelikli alanın eğitim olduğunu biliyorsunuz.. Bu konuda en önemli rolde  öğretmenlerindir. Sıkıntılarınız sorunlarınız olabilir. Derse girdiğinizde sıkıntılar geride kalmalıdır. Kendinizi derse ve öğrencilere vereceksiniz. Sizlerin dert ve sıkıntılarıyla ilgilenmek bizim görevimizdir. Sizin görevinizde öğrencilerle velileriyle ilgilenmenizdir. Velileri muhakkak ziyaret ediniz. Onlarla kaynaşınız. Iğdır halkı misafirperverdir. Iğdır’ımızı ve ülkemizi eğitim alanında geliştirmeliyiz. Yeni. görevinizde başarılar diliyorum” dedi..
                 Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Akkuş’da stajyerlik konusunda bilgi vererek öğretmenlere her zaman kapısının açık olduğunu söyledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası