Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt'ten, Kız Yurduna Ziyaret

Tarih : 2015-10-09 / Kategori : Eğitim

Milli Eğitim Müdürü Hakan  Cırıt'ten, Kız Yurduna  Ziyaret

          Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt,  Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelerek Iğdır’da  okuyan ve Besti  Aydeniz  Kız Meslek lisesi kız öğrenci yurdunda kalan öğrencilerin konuğu oldu.

 

  Öğrencilerle yurt kütüphanesinde sohbet eden onların dertlerini dinleyen Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Geleceğin Türkiye’si sizler sayesinde çok daha iyi yerlere gelecek . Ailenizden uzak bir şekilde bu eğitim yuvasında yapmış olduğunuz fedakarlıkları fırsata dönüştürmeniz lazım. Bence diğer öğrencilere göre avantajlısınız. Hem daha disiplinli oluyorsunuz hem daha iyi çalışma ortamlarını kendinize oluşturuyorsunuz. Bu da sizleri girecek olduğunuz sınavlarda ve hayatta daha başarılı yapıyor. Burada çok farklı yerlerden gelerek bir topluluk oluşturdunuz. Birbirini tanıma fırsatınız oldu. Burada geçirdiğiniz zamanı hem kendiniz hem aileniz için bir gurur tablosuna dönüştürmeniz lazım.Bunu yapabilecek kapasite ve azim sizlerde fazlasıyla var.Bu ülkenin her kademesinde ileride sizler olacaksınız.Hem ilim alanında hem ahlak alanında kendinizi geleceğe ne kadar düzgün hazırlarsanız, ülkemizin ve dünyanın daha iyi daha yaşanılır, sevginin, huzurun, barışın, mutluluğun hakim olduğu bol kazançlı ve bereketli ortamlara katkı sunmuş olursunuz” dedi.
                Öğrencilere gelecekle ilgili nasihatlerde bulunan Hakan Cırıt,"İyi bir gelecek için ailenizden uzakta kalıyorsunuz. Bunun için daha çok çalışmanız gerekiyor. Bizim geleceğimizsiniz. Bölgemizde kız çocuklarının okuması için gayretli çalışmalar yapıyoruz. Kızlarımızın okuyabilmesi için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Sorununuz ne olursa olsun çözümü için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
                Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Daha sonra öğrencilerle voleybol oynadı. Okul müdürü Suat Vural’dan yurt ve okulla ilgili bilgi aldı.
           Suat Vural ,Yurdumuzda 192 öğrenci barınıyor .Öğrencilerin Evlerini aramamaları için arkadaşlarımızla fedakarca çalışıyoruz ”dedi.
                Kız Öğrencilerde Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’in yaptığı ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.