Özerklik paneline polis engeli

Tarih : 2015-10-09 / Kategori : Genel Haber

Özerklik paneline polis engeli

              DBP Iğdır İl Örgütü tarafından düzenlenen “Demokratik Özerklik” paneli polisler tarafından izinsiz toplanıldığı gerekçesiyle yarıda kesildi.

 

          Iğdır’da DBP Iğdır il binası önünde kurulan çadırda Demokratik öz yönetimlerin Türkiye ve dünyadaki öz yönetim pratiklerinin ve yerel demokrasinin konuşulduğu panelde polisler izinsiz toplanıldığı gerekçesiyle paneli yarıda kesti. Polislerin paneli yarıda kesmesi toplanan partililerin tepkisine yol açtı. Uzun süre polisler ile partililer arasında gerginlik devam etti.
            ‘Öz yönetim modeli bölünme projesi değildir’
            Panelde konuşan DBP MYK Üyesi Demir Çelik, öz yönetim modelinin bir bölünme projesi olmadığını belirterek, ”Öz yönetim politikası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Hükümetinin medyasının sizlere aktardığı gibi bir bölünme projesi değildir. Bugün dünyanın en zengin ülkeleri hangileridir diye sorsam size kimi sayarsınız? Amerika, Rusya, Çin, Almanya, Fransa, İspanya’yı sayarsınız. Bu zengin ülkelerin her birinde federasyon yok mu? Eyalet yok mu? Özerklik yok mu? Onlar bölünmediği gibi bizimde bölünmeyeceğimizi bildiğiniz halde neden yalan söylüyorsunuz. Bizim de bir Fransız gibi bir Alman gibi bir Amerikalı gibi öz yönetim hakkımız yok mudur” dedi.
            Panele polis engeli
            Konuşma devam ederken panelin bulunduğu çadır polisler tarafından çembere alındı. Ardından izinsiz gösteri gerekçesiyle de polisler tarafından panel yarıda kesildi. Panele giren polisler burada kimlik kontrollü yapmak isterken kısa süreli gerginlik çıktı. Panelin yarıda kesilmesine toplanan kitle tepki gösterdi. Panel kitlenin polisler tarafından dağıtılması ile son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.