İlahiyat Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine Yönelik Özel Program Düzenlendi

Tarih : 2015-10-12 / Kategori : Genel Haber

İlahiyat Hazırlık Sınıfı Öğrencilerine Yönelik Özel Program Düzenlendi

           Iğdır Üniversitesi Karaağaç kampüsünde İlahiyat Fakültesini kazanan hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik özel bir program düzenlendi.

 

    İlahiyat Fakültesi ve İl Müftülüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen özel programa; İl Müftüsü Cüneyt KULAZ, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, İlahiyat Fakültesi hocaları, Din görevlileri ve hazırlık sınıfı öğrencileri katıldı.
    Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan özel program, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Cemal IŞIK’ın yapmış olduğu açılış konuşması ile devam etti.
    Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren ve İl Müftüsü Cüneyt KULAZ düzenlenen özel programda öğrencilere yönelik tavsiyelerde bulundular.
Dekan Şadi EREN, düz lise mezunu iken farklı bölümler kazanma imkânı olduğu halde tek 
tercihle İlahiyat Fakültesini tercih ettiğini ve tekrar aynı durum olsa yine tercihinin İlahiyat Fakültesi olacağını belirtti. Öğrencilerin derslerini iyi takip edip devamlı tekrar etmelerini ve kendilerini yetiştirmelerini söyledi.
    İl Müftüsü Cüneyt KULAZ’da öğrencilere; Kur’an-ı Kerim ilmini öğrenmenin ve Kur’an’la 
bilimsel çalışmalar yapmanın bir fazilet olduğunu, bunu en çok İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin 
bilmesi gerektiğini, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin öncelikli istihdam alanının Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu, Emsal kurumlar arasında bugün Diyanet İşleri Başkanlığı’nın özlük ve idari yapısının çok iyi yerde olduğunu, halkımız tarafından takdirle güven duydukları bir kurum olduğunu, dolayısıyla İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin kendilerini hem kuruma hem mihraba yakışır şekilde yetiştirmeleri gerektiğini belitti. Son olarak Müftü KULAZ, İlahiyat öğrencilerinin bilgilerini ve becerilerini, yaşadıkları topluma göre geliştirmeleri gerektiğini, bunun da Öğretim Üyesi hocalarını, toplumu, çevrelerini ve ailelerini severek ve saygı duyarak becerebileceklerini tavsiye etti.
    Program sonunda İl Müftülüğü tarafından İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencilerine birer Kuran-ı Kerim hediye edilirken Üniversite tarafından çeşitli kitaplar hediye edildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.