Iğdır'da gözaltılar protesto edildi

Tarih : 2015-10-12 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da gözaltılar protesto edildi

             Iğdır’da aralarında il,ilçe ve belde belediye eş başkanlarının bulunduğu 9 kişi canlı kalkan eylemine katıldıkları gerekçesiyle evlere yapılan operasyonlar sonucu gözaltına alınması basın açıklaması ile protesto edildi.

 

       Iğdır’da sabah saatlerinde Jandarma ve polislerin canlı kalkan eylemine destek verdikleri gerekçesiyle ortaklaşa gerçekleştirdikleri gözaltı operasyonunda aralarında Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin, Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkanı Ali Çam, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A.Kadir Özsular, DBP Iğdır eski İl Eş Başkanı Zübeyde Kaynar, Belediye Meclis Üyesi, Saniye Çark, Iğdır İl genel meclis üyesi M.Sıddık Kırang ve DBP Tuzluca İlçe Saymanı Hüseyin Yiğit, İbrahim Sınay, Temur Kavri gözaltına alınmasını yaptıkları yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto ettiler. Protesto için bir araya gelen çok sayıda yurttaş DBP Iğdır il binası önünde basın açıklamasının yapılacağı seçim bürosu önüne yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında gözaltılar alkışlarla protesto edildi.
    AKP iktidarı yargıyı rehin almıştır’
    Seçim bürosu önünde kitleye seslenen HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman, AKP İktidarının yargıyı rehin aldığını belirterek” Bilindiği gibi sabah saatlerinde aralarında belediye eş başkanlarımızın ve yöneticilerimizin bulunduğu şuan itibariyle bize bildirilen 10 arkadaşımız gözaltına alındı. Iğdır’da tam da seçimin arifesinde demokratik toplumun ve demokratik siyasetin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin halktan oy alma sürecinde partimize yönelik gayri ciddi gayri insanı ve anti demokratik bir operasyon başlatılmıştır. AKP İktidarının 7 Haziran sonrası kaybettikleri iktidarı yeniden elde etmek için halk iradesini yok saymış ve halkımızı yeni bir seçimle yüz yüze bırakmıştır. Bunu yaparken de demokratik eşit koşullarda değil savaşı dayatarak emekçi halk çocuklarını, yoksul çocukları karşı karşıya getirterek onları öldürterek oy devşirmektedir. Bugün de sizlerin seçmiş olduğu temsili yetinizi verdiğiniz 3 belediye eş başkanımız ve il genel meclisi eş başkanımız ve belediye ile il genel meclis üyesi seçilmişlerimiz evlerine yaptığı anti demokratik yöntemlerle AKP iktidarının rehin aldığı yargıyı da kullanarak bir kez daha çirkin yüzünü ortaya koymuştur” dedi.
    ‘Mevcut olan hukuku bile AKP ayaklar altına almıştır’
    Adıyaman gözaltılar yapılırken özelikle avukat olan belediye eş başkanı Şaziye Önder’in evinde arama yapılırken hukukun ayaklar altına alındığına dikkat çekerek” Avukatlık kanunu ve ceza muhakemeleri usul kanununa göre bir avukatın evinin aranması için Cumhuriyet Savcısının ya da Iğdır Barosundan birinin hazır olması gerekir. Ancak maalesef gözaltına alınan avukat olan belediye eş başkanımızın evi aranırken ne savcı ne de barodan bir temsilci alınmadan mevcut olan hukuku bile AKP iktidarı ayaklar altına almıştır. AKP iktidarının Iğdır’da rehini, kuryesi ve sözcülüğünü yapan savcının bütün bu hukuki durumu bilmesine rağmen hukuku çiğnemiş ayaklar altına almıştır. Buradan sesleniyoruz AKP iktidarının rehini olmaktan kurtulmalıdır” dedi.
Adıyaman son olarak partilerine yönelik gerçekleşen anti demokratik uygulamayı şiddetle kınadıklarına dikkat çekerek” Gözaltına alınan arkadaşlarımızın akıbetini öğrenmek adına gönderdiğimiz avukat arkadaşlarımız 1,5 saate aşkın adliyede beklemekte ve operasyonu yürüten muhatabını bulamamaktadır.Biz burada bu tür zihniyetlerin halklarımıza ve özel olarak partimize dayatmış olduğu anti demokratik uygulamayı şiddetle kınıyoruz.Ne yaparsa yapsınlar bizleri yıldırmayacaklar” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.