Tuzluca Ankara katliamını protesto etti

Tarih : 2015-10-13 / Kategori : Genel Haber

Tuzluca Ankara katliamını protesto etti

     Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde DBP, HDP İlçe örgütleri tarafından Ankara’da yaşanan katliam basın açıklaması ile protesto edildi.

 

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde Ankara’da yaşanan katliam Tuzluca Belediyesi önünde gerçekleşen basın açıklamasında protesto edildi. Basın açıklamasına HDP Iğdır Milletvekilleri M.Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Neşegül Can, DBP, HDP Iğdır İl eş başkanları, Tuzluca ilçe eş başkanlarının yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Basın açıklamasında önceki gün gözaltına alınan Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin için binanın girişine asılan siyah bez dikkat çekti.
    Basın açıklamasında kitleye seslenen HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman Ankara’da yaşanan vahşi saldırı zihniyetine sahip olanların aynı zihniyetle belediye eş başkanını gözaltına alarak siyasi katliam yaptığını belirterek “Bu vahşi katliamı nefretle kınıyor, bu döktükleri kanda kendilerinin boğulacağını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu basın açıklamamızın amacı, dün bu belediye sizin iradenizle seçilen partimizin değerli üyeleri Mehmet Gültekin ve parti saymanımız Hüseyin Yiğit sabahın erken saatlerinde antidemokratik bir baskınla gözaltına alınmışlardır. Belediye başkanımızın gözaltına alınmasının nedeni canlı kalkan eylemine katılmaktır. Tam bu noktada bugün gerçekleşen vahşi ve barbar saldırını ve aynı zihniyetin belediye başkanı olan arkadaşımızı ve saymanımızı hukuku kullanarak, yargıyı baskı altına alarak siyasi bir katliam gerçekleştirmiştir” dedi.
    ‘Ankara’da gerçekleşen saldırı saltanatlarını sürdürmek için yapılmıştır’
    Adıyaman, Ankara’da gerçekleşen saldırı birilerinin saltanatlarını sürdürmek için yaptığına dikkat çekerek ” Bir insanı düşünün ki bu ülkede insanlar birbirine düşmesin diye, halklar inançlar ve farklılıklar bir arada kardeşçe, özgürce ve ortak bir vatanda yaşasın diye arkadaşlarımızı gözaltına alıyorlar. Mehmet Gültekin ve Hüseyin Yiğit arkadaşlarımız barış istiyor diye bu halkın emekçi çocuklarının kanları dökülmesin diye Ağrı Dağı’nda barış nöbeti tutmuştur. İşte bu yüzden arkadaşlarımız gözaltına alınmışlardır. Bugün gerçekleştirilen bombalı kanlı saldırı olayı hem yargı  üzerinde sürdürülen siyasi soykırım hem de saltanatı sürdürmek için yapılan saldırılardır.
    “Halk 1 Kasım seçiminde sizi lanetleyecektir” 
    Adıyaman son olarak son olarak AKP’nin kirli oyununu 1 Kasım’da halkın lanetleyeceğini belirterek ” Bu saltanat bu AKP diktatörlüğü bugün 7 Haziran seçiminden önce mitingimizde bomba patlattıkları gibi bugün de bomba patlatsalar da biz halkımızın iradesine, halkımızın sağduyusuna ve direnme ruhuna sonuna kadar inanıyoruz. Biz size bu zalimane ve kirli düşüncelerinize karşı en büyük cevabı ve dersi 1 Kasımda daha büyük bir ders vereceğiz ve sizin bu kirli yüzünü 1 Kasın seçimlerinde lanetleyeceğiz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.