20. Dönem Iğdır Milletvekili Şamil Ayrım "Birliğin adresi işte MHP”’dir dedi.

Tarih : 2015-10-13 / Kategori : Siyaset

20. Dönem Iğdır Milletvekili  Şamil Ayrım

 MHP Tuzluca İlçe  Başkanlığının düzenlemiş olduğu yemekli toplantı Tuzluca halkından  yoğun ilgi gördü.

 

        MHP Tuzluca İlçe  Başkanlığının düzenlemiş olduğu yemekli toplantı Tuzluca halkından  yoğun ilgi gördü.
            Iğdır MHP Milletvekili adayı Prof. Dr. Yakup Kumtepe ve Muharem Çeçen’e desdek için Iğdır’a gelen    20. Dönem Iğdır Milletvekili Şamil Ayrım, "Milletimin ve  birlik ve beraberliğin  adresi olan MHP’nin yanındayım" diyerek 1 Kasım seçimlerinde “partimizin yanındayım” dedi.
          MHP Iğdır  Milletvekili adayı Prof. Dr. Yakup Kumtepe,  Muharem Çeçen ve 20. Dönem Iğdır Milletvekili Şamil Ayrım ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Şamil Ayrım Esnaf ziyaretinde “Ben iki genç ve başarılı Milletvekili Adaylarımı sizlere emanet ediyorum. Beni nasıl görüyorsanızsa iki kardeşimide bağrınıza basarak milletvekili seçmenizi diliyorum.” şeklinde konuştu.
        Esnaflar ve gençler 20. Dönem Iğdır Milletvekili Şamil Ayrım’a “senin sözün başımızın tacıdır desdekleyeceğiz.” şeklinde konuştular.
    Program öğle yemeği ile devam etti.
    Öğle yemeğinde konuşan MHP Iğdır Milletvekili Adayı Muharem Çeçen, “Tuzluca bizlerin her zaman büyükleri ve önderi olmuşlardır. Bizler her zaman Tuzlucalılar ile gurur duyduk. Bu seçimde de MHP ‘ye desdek vermenizi, birlik ve beraberliği bir kez daha sağlamanızı istiyorum.” dedi.
    Çeçen, “Sizlerin vereceği desdekle Bizler AKP Hükümeti döneminde yapılan yanlışlıkları çözeceğiz. 
    Birlik ve beraberliğimizi bozan, kardeşi kardeşe düşüren AKP hükümetine karşı sizleri birlik ve beraberliğe çağırıyorum.“ şeklinde konuştu.
    MHP Iğdır  Milletvekili adayı Prof. Dr. Yakup Kumtepe, “Bu gün burada sizlerle hasbihal edip gücünüzü ve desteğinizi istemek için buradayız. Bizlere desdek vererek  katılım yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum. 
    Bu gün bir seçim arifesi demiyorum bu seçim deyilde var olma yok olma mücadelesidir. Eyer bu seçimde güçlü olarak çıkamazsak Molla camisine cemaat bulamayacak. Bakkal müşteri bulamayacak. Öğretmen öğrenci bulamayacak. Kısacası yok olmakla karşı karşıyayız. 
    Bunun için seçim ötesi birşey diyorum, var olma yok olma mücadelesidir diyorum. 
    Var olmak için birlikte olalım diyorum. 13 Yıllık AKP Hükümetinin Türkiyeye verdiği zararları hepimiz biliyoruz. Özelikle Iğdır çok büyük yaralar almıştır. Bizler yok sayılmış ötelenmişiz, Dışlanmışız.  Ekonomik yönden bitmiş duruma gelmişiz. Esnaf siftah etmeden kepenk kapatmıştır. Bürokratlarımız bir yerden bir yere sürülmüştür. Memurlar paçavra gibi sağa sola savrulmuştur. Sürgün olmuştur. Yok olmaya mahkum olmuş ve yok olmaya sürüklenmişiz. Bizleri haşhaşi olarak görmüş ve aşağlamışlar, dışlamışlar. 
    İnsanlarımız artık bu gerçeği görmüş ve artık dur deme zamanı gelmiştir. AKP Hükümeti iktidarı bitmiştir. MHP İktidara gelerek bu haksızlığa hukuksuzluğa dur diyecektir. Bu halk buna artık dur diyecektir. Birileri Iğdır’da kendi işini ve cebini düşünerek sizlerin karşısına çıkıyor. Her seçimde bölmek için mücadele veriyor ve şimdide bölmek için yine mücadele veriyor. Bu bölünme son olmayacaktır yarın bir başka partiyle çıkacaktır karşımıza çünkü bölmek artık genine işlemiştir. Bu şahıslar bize il başkanlığını vermeseler aday olmayacağız. Teşkilatı vermeseler aday olmayacağız dediler. Yalan iliklerine işlemiş tek amaçları şirketlerini kurtarmak için yalana devam ediyorlar. Bu millet artık bu yalana kanmayacaktır. Bu seçim iktidar olacağız ve sizleri kucaklayacağız.” şeklinde konuştu.    
    Daha sonra konuşan 20. Dönem Iğdır Milletvekili Şamil Ayrım, konuşmasında şunları  kaydetti;
      “Bu gün çok değerli iki kardeşimle huzurunuza geldim. Tarihi sorumluluğu yerine getirmek için geldim. Bize yakışanı yapmak için geldim. Duruşumuzu net belirtmek için geldim. Sizler için geldim. Değerli Milletvekillerimi tanıtmaya gerek yok her ikiside kendini ispatlamış ve tanınmış simalar olarak içimizden biriler.
    Bu gün esnaf gezisinde bir vatandaş ben sizi tanıyorum Siz benim eşimin hayatını kurtardınız diyerek teşekkür etti. Hayat kurtaran insan yanınızda.  Muharrem Çeçen kardeşimiz varını yoğunu Iğdır’a hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan bir kardeşimiz. Ailesi belli duruşu belli, tutuğu yol belli, oda sizlere hizmet için oylarınıza talip. Allah her ikisininde yollarını açık etsin diyorum.
    Bu gün projelerden bahsetmek isterdik ama olmuyor aynı tabanın insanları bölünmüş kardeşin bir bölümü bu tarafta öbürleri bir tarafta, akrabalar bir birine karşı tavır almışlar. Değerli kardeşlerim her gecenin bir sabahı vardır.  Her karanlığında bir aydınlığı vardır. 1 Kasım günü inşallah o aydın sabah gelecektir. Sizin adaylarınız Iğdır’ı kalbinde hisseden adaylardır. Cebinde hisseden adaylardan değildir. Bunun için adaylarımızı  desdeklememiz lazım, çünkü sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Sizlerin desteğine sonuna kadar ihtiyacımız var. Burada iki toplum yaşıyor Kürt ve Türk toplumu bu iki toplum asırlar boyu bu topraklarda yaşayacak. Ama barış içinde, ama kardeşlik içinde, birbirine sevgi bağıyla yaşayacak, bu bağları koparmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Siyasette onur vardır. Siyasetçide haysiyet vardır. Siyasette dik duruş vardır. Adamlar yeri geldiğinde çekilmesini bilmelidir. Yeri geldiğinde ya adamım bu aday benden daha vasıflı buna yol açalım. Bu gitsin demelidir. Bu gün geldiğimiz noktada malesef güzel Iğdır’ımızı bölmek istiyorlar. Birlik ve beraberlik yerini sizlere söylüyorum Burasıdır. MHP çatısı altında Kumtepe ve Çeçen’dir. 
    Burada toplanmamız lazım. Iğdır’ın geleceği de buradadır. Paylaşmak lazım paylaşmasını bilmek lazım. Yıllardır birlik ve beraberlik içinde yaşayan kardeşler bir birine düşman olamaz. Aramıza nifak sokmayacağız. Bu bayrak altında sonsuza dek birlikte yaşamasını  bileceğiz. Özelikle gençlerimize sesleniyorum burada 18 gün kaldı seçimlere tahriklere kapılmayın, karşı taraf sizi tahriklere sürükleyebilir. Iğdır’da herkes akraba sizin değerli vekillerinizde sizin bir tanenizin burnunun kanamasını bile istemez. Bu seçimler gelip geçecektir inşallah kazanacağız. Sizler huzur içinde yaşayacaksınız. Karşı taraf Devlet imkanlarını kullanıyorlar, işe alacağız vaatleri veriyorlar. hepsini biz çok gördük. İş vadiyle oy alınamaz. Parayla insanın oyu satın alınamaz. Biz onurlu bir geçmişin evlatlarıyız. Benim Şamil Dedem bu civarın en varlıklı insanıydı ama kurtuluş savaşında Ruslardan mermi almak için iki altın verip bir mermi aldı. Böyle bir ecdadın torunlarıyız. Bunu bütün Tuzluca’nın dağ köylerinde bağırarak söyleyin bizim satılacak oyumuz yok.  Bizler toplum olarak kendimizi ispatlamak istiyorsak, var olduğumuzu göstermek istiyorsak bunları yapmak zorundayız. Oy satılmaz, oy şerefli haysiyetli insanlarındır. Bu toplum herzaman Devletinin yanında, inancının yanında, bayrağının altında oldu. 
    Bu toplum haksızlığın yanında oldu. Sizlerden ricam bu gün bu toplantıdan çıktıktan sonra benim konuşmalarımı bütün akrabalarınıza, eşlerinize dostlarınıza, hanımlarınıza aktarın ya Şamil Bey geldi Şamil Ayrımın torunu Ziya Ayrımın oğlu geldi. Canımız geldi ve bize dediki ikitane vatan evladı  pırıl pırıl insan bunları desdekleyin kurda kuşa yem etmeyin dedi. Kapı kapı dolaşarak anlatın bizler her zaman sizlerin yanında olduk olmayada devam edeceğiz.“ şeklinde konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.