Iğdır’da Seçilmişler Tutuklandı

Tarih : 2015-10-13 / Kategori : Gündem

Iğdır’da Seçilmişler Tutuklandı

          Iğdır’da aralarında il, ilçe ve belde belediye eş başkanlarının bulunduğu 6 kişi Iğdır Adliyesi’nde çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

            Iğdır’da Jandarma ve polislerin canlı kalkan eylemine destek verdikleri gerekçesiyle ortaklaşa gerçekleştirdikleri gözaltı operasyonun sonucu gözaltına aldıkları aralarında Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin, Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkanı Ali Çam, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A.Kadir Özsular, DBP Iğdır eski İl Eş Başkanı Zübeyde Kaynar, Belediye Meclis Üyesi, Saniye Çark, Iğdır İl genel meclis üyesi M.Sıddık Kırang ve DBP Tuzluca İlçe Saymanı Hüseyin Yiğit ile İbrahim Sınay, Temur Kavri adlı yurttaşlar 3 gün boyunca il Jandarma ve il emniyetteki ifadelerinin ardından sabah saatlerinde Iğdır adliyesinde ifadeleri alınmak üzere savcılığa çıkarıldı. 
         Savcılığa çıkarılanlardan Iğdır İl genel meclis üyesi M.Sıddık Kırang ve DBP Tuzluca İlçe Saymanı Hüseyin Yiğit ile İbrahim Sınay, Temur Kavri adlı yurttaşlar serbest bırakılırken, geriye kalan 6 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen Iğdır Belediye Eş Başkanı Şaziye Önder, Tuzluca Belediye Eş Başkanı Mehmet Gültekin, Hoşhaber Belde Belediye Eş Başkanı Ali Çam, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A.Kadir Özsular, DBP Iğdır eski İl Eş Başkanı Zübeyde Kaynar, Belediye Meclis Üyesi, Saniye Çark tutuklanarak cezaevine gönderildi.
      ‘İktidar Türkiye’de en tepeden taşraya kadar tüm yargıyı rehin almıştır’
      Tutuklanmaların ardından adliye önünde bekleyen kitleye bir açıklama yapan HDP Iğdır Milletvekili M. Emin Adıyaman, iktidarın Türkiye’de en tepeden taşraya kadar tüm yargıyı rehin aldığına dikkat çekerek” Arkadaşlarımızın tutuklanması bizlerce beklenen bir durumdu. Çünkü AKP zihniyetinin ve faşist diktatörlüğünün halklarımıza ve partimize yönelik fiziki katliamları yanında bir de 7 Haziran seçimlerinden bu yana siyasi soy kırım uygulamaktadır. 
    Iğdır özgününde de bu ortaya çıktı. Yargı tutuklasa da arkadaşlarımızı ki bizce yargı iktidarın vesayeti altındadır.
     İktidar Türkiye’de en tepeden taşraya kadar tüm yargıyı rehin almıştır. Verilen karar siyasi bir karardır” dedi.
    ‘İnsanlar ölmesin diye canlı kalkan eylemine destek verdikleri için tutuklandılar’
Adıyaman son olarak tutuklananların ülkenin gencecik insanlarının bedenlerini toprağa verilmemesi için canlı kalkan eyleminde destek verdiği gerekçesiyle tutuklandıklarını belirterek” Yargının vicdanında nasıl tecelli ederse etsin ama biz çok iyi biliyoruz ki halkımızın ve halklarımızın vicdanında tutuklananlar suçsuzdur ve beraat etmiştir. Arkadaşlarımızın tek suçu bu ülkede emekçi halk çocukları ölmesin. Asker, polis ve gerilla kim olursa olsun bu ülkenin gencecik insanlarının bedenleri toprağa düşmesin diye canlı kalkan faaliyeti içerisinde bulunmuşlardır. Bu barışa vurulan bir darbedir” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.