6. Yöresel Ürünler Fuarında (Yörex) Iğdır Ticaret Ve Sanayi Odası Yerini Aldı

Tarih : 2015-10-15 / Kategori : Kültür & Sanat

6. Yöresel Ürünler Fuarında (Yörex) Iğdır Ticaret Ve Sanayi Odası Yerini Aldı

          YÖREX Fuarı’nın açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "YÖREX, aslında bir vizyon işi. Bir Türkiye projesi. Anadolu'nun ruhunu, kimliğini, tüm renklerini görebilirsiniz. Türkiye'nin dört bir tarafı, birlik ve kardeşlik içinde burada yan yana katkı sağlamaktadır" diye konuştu. 

                    TOBB’un desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonuyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) törenle açıldı. Ülke genelinden 68 ilden 101 oda ve borsa, 11 kalkınma ajansı, 52 kurum, 224 firmanın yanı sıra Basın İlan Kurumunun da aralarında bulunduğu 388 katılımcının yer aldığı Antalya EXPO Center'daki fuarın açılışı, Aydın folklor ekibinin gösterisiyle başladı.
                 Törene, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra, Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye’nin farklı illerinden gelen Oda/Borsa Başkanları, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile bazı partilerin milletvekilleri ve protokol üyeleri katıldı.
               Burada konuşan Hisarcıklıoğlu, YÖREX'i her sene daha da geliştirip, büyüttüklerini belirterek, dünya çapında bir iş başarıldığını söyledi. YÖREX'in bir vizyon işi olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, "Bu, bir Türkiye projesi. Anadolu'nun ruhunu, kimliğini, tüm renklerini görebilirsiniz. Türkiye'nin dört bir tarafı, birlik ve kardeşlik içinde burada yan yana katkı sağlamaktadır. Hem ekonomik hem de sosyal bir başarı hikâyesi yazıyorsunuz" ifadelerini kullandı.
            Hisarcıklıoğlu, fuara katılımda 68 ile ulaştıklarına dikkati çekerek, hedeflerinin 81 ilin tamamı olduğunu kaydetti. Coğrafi işaretli ürünleri hem ulusal hem de dünya pazarına açtıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, şehirleri zenginleştirmenin yolunun tanıtım ve markalaşmayla olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de insanların müteşebbis olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Bu topraklar müteşebbis yetiştirir ama destekleyip, motive edecek mekanizmalar eksik. Onların, emeklerini, ürünlerini pazara ulaştırmak lazım. Anadolu coğrafyası aslında büyük bir hazine. Adamların bir tane ürünü var, bizim her ilde, ilçelerde. Yöresel ürünlerle birlikte nasıl marka olabileceğini görebilirsiniz. Bakınız elimizden kaçan fırsatlar için söylüyoruz, dünyaya laleyi tanıtan biziz ama dünyaya laleyi marka yapan Hollanda. Hollanda, bir tek laleden yılda 1 milyar Avro kazanıyor." 
            Hisarcıklıoğlu, markalaşmanın ilk adımının coğrafi tescil olduğunun altını çizerek, markalaşma ve coğrafi işaret konusunda özel sektöre destek olunduğunu, sistemin biraz daha hızlı çalışması gerektiğini belirtti.
           Yöresel Ürünler Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan “6’ncısı düzenlenen fuara SERKA çatısı altında ikinci kez Iğdır,Kars,Ağrı Ardahan olarak ortak stantta katıldıklarını TRA-2 bölgesi yöresel zenginliğini sergilediğimiz bu fuarın bölgemiz adına çok başarılı geçtiğini, Serka Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu’na ve Ajans Genel Sekreterliğine organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Arslan ayrıca, YÖREX’de patlıcan reçelimiz, ,Karabağ kilimimiz, Gül reçelimiz, Nabat, sarıkök, lepe, semenilerimiz, yedi levin çerezimiz ile 68 ilin stantlarının olduğu organizasyonda SERKA çatısı altında en yoğun ilgi gören ve en başarılı stantlardan biri olduğunu belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.