Dr. Mehmet Kum’un Babamın Sesi Romanı Çıktı

Tarih : 2015-10-24 / Kategori : Kültür & Sanat

Dr. Mehmet Kum’un Babamın Sesi Romanı Çıktı

  Yıllardan beri Iğdır’da görev yapan Dr. Mehmet Kum’un yazdığı hikâyelerden oluşan “Babamın Sesi “ romanı çıktı.

 

    Yıllardır hastalarla birlikte olan, onların sorunlarını, hayat hikayelerini, dinleyen Dr. Mehmet Kum, Iğdır ve yöresinde yaşayan insanların hayat hikayelerini akıcı bir üslupla anlattığı hikayelerini bir kitapta toplayarak okuyucuyla buluşturdu.
                  Gerçek yaşamdan kesitler sunan yazar Dr. Mehmet Kum, hikayelerini Azerbaycan Türkçesi ile süslemiş, birçok bölümü mecazi anlatımlar dolu hikayeler demeti. Günlük yaşamda bir köy topluluğunda kullanılan lakaplı isimler okuyucuya garip gelse bile kendi ortamında normal sayılan konuşma ve davranışlar hikayelere ayrı bir farklılık katmış.durumda.
         Kitapta geçen “ Yetim Meherrem, Zurnaçı Gulem, Nahırçı Abbas,Zakir Mellim gibi hikaye kahramanlarının yanı sıra Hacı, Molla, Kelbayı mahlasları ve bunlara atfen yazılan bölümlerde yapılan latifeler dikkat çekmektedir. Sovyetler birliğinin dağılmasıyla Iğdır’a Nahcıvan’dan gelip çalışan insanların hayat hikayesi olan “Zakir Melim” okunmaya değer bir hikaye. Bu Hikaye kitabında herkes kendinden bir şeyle bulacak, bazen üzülecek bazen de tatlı bir tebessümle gülümseyecek.
            Kanguru yayınlarından çıkan kitabı Dr. Mehmet Kum ve Iğdır da ki kitapçılardan temin edebilirsiniz. Dr. Mehmet Kum’u kutluyor başarılar diliyoruz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.