Eski kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam’ın cenazesi Ankara’da toprağa verildi.

Tarih : 2015-11-02 / Kategori : Spor

Eski kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil  Sam’ın cenazesi Ankara’da toprağa verildi.

           Karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede  dün vefat eden "Boğazın Boğası" lakaplı Sam'ın cenaze namazı öğleyin Kocatepe  Camisi'nde kılındı. 

 

             Ağır sıklet kategorisinde şampiyonluğa ulaşan ilk Türk boksör  olan Sam'ın cenazesine sevenleri yoğun ilgi gösterdi.
              Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazında Başbakan Yardımcısı  Tuğrul Türkeş, eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan,  Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özaba, Türkiye Boks  Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, olimpiyat şampiyonu milli sporculardan, eski  halterci Halil Mutlu ve eski güreşçi Mahmut Demir Taddef GENEL Sekreteri Mehmet Azeritürk  de saf tuttu.
                  Aslen, "Garbi Azerbaycan’ın Amasya şehri Penbek köyünden 1926 da gelip Kars Akyaka Şahnalar köyüne yerleşen Oruç Sam’ın torunu olarak Almanya da dünyaya gelen Sinan, ilk okulu köyünde bitirmiş daha sonra Ankara’ya yerleşmiştir .
   Azerbaycan’ a olan sevgisini her zaman dile getiren milli boksör tutulduğu karaciğer yetmezliği hastalığına yenik düşmüştür. Bizlerde Taddef olarak başta ailesine Türk milletine ve Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz..

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.