Bir Organ,Bir Can!

Tarih : 2015-11-07 / Kategori : Sağlık

Bir Organ,Bir Can!

          Iğdır İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan EROL mesajında; "Organ bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması ve bu bilincin yeterince gelişmesini sağlamak amacıyla  bir mesaj yayınladı.

 

       Erol Mesajında şunları kaydetti; Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3 – 9 Kasım tarihleri arasında “Organ Bağışı Haftası” düzenlenmekte ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile olan hastalarımızın sayısı dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün artmaktadır.     
    Ama Organ bağışı açısından hem canlı hem de kadavra üzerinden yeterli sayıda bağışçı temin edilemediğini belirten EROL; Sağlıklı insanlar olarak bizler bu durumu göz ardı edemeyiz. Şifa bekleyen bu hastalarımıza empati ile yaklaştığımızda organ bağışı yapmanın ne kadar ulvi bir duygu olduğunun elbette ki farkında oluruz.         
    Herkese sağlıklı günler dileriz ama unutmayalım ki yarın bizler de bu hastalar ile beraber organ nakli olabilme umudu içerisinde kalan ömrümüzü tamamlayabiliriz. Diyerek organ bağışının önemini vurguladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.