Kültür Ve Tarih Bağlamında Iğdır Uluslararası Sempozyumu Devam Ediyor

Tarih : 2015-11-09 / Kategori : Kültür & Sanat

Kültür Ve Tarih Bağlamında Iğdır Uluslararası Sempozyumu Devam Ediyor

           Iğdır Üniversitesi ev sahipliğinde Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Iğdır Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen “Kültür ve Tarih Bağlamında Iğdır Uluslararası Sempozyumu”  devam ediyor. 

 

    Iğdır Üniversitesi ev sahipliğinde Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Iğdır Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen  “Kültür ve Tarih Bağlamında Iğdır Uluslararası Sempozyumu”  devam ediyor. 
    Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonunda ve iki ayrı salonda devam eden sempozyum Iğdır üniversitesi öğrencisi ve akademik personeli tarafından büyük ilgi gördü.     Sempozyumun ikinci günündeki ilk oturumda Yrd.Doç.Dr Esra Kürüm tarafından Kars Halkevi Yayın Organı Doğuş Dergisi ve Edebi içeriğin türlere göre tasnifi anlatıldı, ikinci oturumda Yrd. Doç. Dr. Hasan Alpagu tarafından 1980’den 2015’e Iğdır’ın Ekonomik ve sosyokültürel Değişimi konusu anlatılarak soru cevap bölümüne geçildi. 
    Bir diğer oturumda ise Prof. Dr. Erhan Küçükefe Iğdır’ın ve Yakın Çevresinin Tarihi Çağlara Girişi hakkında bilgi verdi, bu oturumun sonunda çay-kahve ikramı yapıldı.     Çay ve kahve arasının hemen ardından başlayan oturumda Yrd.Doç.Dr. Ayşe Yılmaz Balkan tarafından, İrevan’dan Iğdır’a uzanan bir göçün romanı olan “ Yüreğim İrevan’da kaldı” adlı romanın içeriğini anlattı. Sempozyumda sabah oturumlarından sonra öğlen yemeği arası verildi. 
 Kültür ve Tarih Bağlamında Iğdır Uluslararası Sempozyumunun öğleden sonraki ilk oturumunda Yrd.Doç.Dr. Ayşe Duvarcı, Iğdır folklorunda kosa(kösa) gelin  uygulamaları ve Türk mitolojisinde bu geleneğin yeri hakkında bilgi verdi. Diğer oturumlarda ise Dr. Hicabettin Sarı, Fransız Basınından Iğdır hakkındaki konuşmasını yaptı, diğer salondaki oturumda ise Yrd.Doç.Dr. Elbrus Veliyev tarafından Iğdır Tarihinde Ermeni terörünün izi hakkında konuştu.
     Sempozyumun son oturumunda söz alan Öğr.Gör. Taner Aydın Iğdır şehrinde önemli bir çevresel sorun oluşturan hava kirliliğinin coğrafi açıdan incelenmesi konulu konuşmasını yaptı.
    Oturumlar soru cevap bölümünden sora sona erdi. 3 gün sürecek olan Sempozyum katılımcıların Nahcivan Gezileri ile sona erecek.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.