Iğdır’ın Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü Kutlandı

Tarih : 2015-11-16 / Kategori : Gündem

Iğdır’ın Kurtuluşunun 95. Yıl Dönümü Kutlandı

   Iğdır'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun, Ermeni taşnakların Iğdır topraklarından atılışının 95. Yıl Dönümü kutlandı.

 

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu  Iğdır'ın kurtuluşunun 95. yıl dönümünü kutladı.
Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık  Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ,Iğdır'ın kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla Vali Davut Haner ile Belediye Başkanı Murat Yikit'e birer kutlama telgrafı gönderdi.
    Iğdır'ın düşman işgalinden kurtuluşu'nun 95. yıl dönümü  Sabah saatlerinde Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım bulvarında  belediye  bahçesinde bulunan Atatürk anıtına  Vali Vekili Muhlis Aslan, 5'inci Hudut Alay Komutan Yardımcısı Albay Murat Demirkıran ve Belediye Başkanı Murat Yikit, ,Şehit ve Gazi Aileleri Derneği tarafından çelenkler konuldu Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlama programı, daha sonra 1 Km Uzaklıktaki Iğdır'ın kurtuluşunda şehit olan Mehmetçik  anıtında de  devam edildi.. Çelenk
konulaması ve ardından okunan istiklal marşının ardından kutlama programında  konuşan Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, Iğdır'ın çok sayıda farklı etnik grubu içinde barındıran bir kent olduğunu söyledi. 
    Birinci dünya savaşının ardından Türkiye'de yaşayan vatandaşların, parçalanmamak için birlikte direndiklerini belirten Yikit, şunları söyledi: "Bugün yaşadığımız coğrafyada, ülkemizde yaşananlar malasef hiç kimsenin kabul etmeyeceği, benimsemeyeceği ve 1920'li yıllardaki ruh halimizin çok çok uzağında olan bir durumdur. Eğer 95 yıldır birlikte yaşıyorsak tekçi olmadığımız için birlikte yaşıyoruz, birbirimizi benimsemeyi kabul ettiğimiz için birlikte yaşıyoruz. İnşallah ümit ediyorum ki bu ruh hali ile birlikte yaşamaya devam edeceğiz" Bayramda tören geçişi yapılmadı sade bir tören oldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.