Iğdır’da Özel Yetenekli Öğrenciler Tespit Edilecek

Tarih : 2015-11-20 / Kategori : Eğitim

Iğdır’da Özel Yetenekli Öğrenciler Tespit Edilecek

Iğdır’da özel yetenekli  öğrenciler  tespit edilerek bunlar için özel odalar oluşturulacak.

 

           Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıti, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan, “Özel eğitime ihtiyacı olan engelli öğrencilere oluşturulan destek odaları gibi özel yetenekli öğrencilere de okullarda destek odası oluşturuluyor. Bu kapsamda ilimizde de çalışma başlattık. Özel yetenekli öğrencilerimiz tespit ediliyor. Bu konuda sınıf öğretmenlerimizi bilgilendirme ve eğitim programına aldık. Özel yetenekli öğrenciler ile ilgili bilgi verildi.“ dedi.
            Cırıt, ”Okul yaşantısı içindeki bir çocuk için en önemli unsur öğretmendir. Öğretmenler bütün çocuklarda olduğu gibi özel yetenekli çocuklar için de ahlaki, sosyal, duygusal ve zihinsel değerlerin oluşmasına yardımcı olur, eğitimsel hedefler, yöntemler ve stratejiler belirlerler. Farklı özelliklere ve gereksinimlere sahip olan, özel yetenekli çocuklara eğitim veren öğretmenlerin etkili olabilmesi, bu çocukların farklılıklarını anlayabilmesi ve ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için farklı olanların eğitimi konusunda olumlu bir felsefi yaklaşımı benimsemesinin yanı sıra, kişilik, mesleki ve öğretmenlik davranışları yönünden bazı özelliklere sahip olması gerekmektedir. Seminerde  özel yetenekli çocuklarla çalışan öğretmenlerin sahip olması gereken özellikler ve yaklaşımlar anlatılacak.” şeklinde konuştu.
                   Özel yetenekli öğrenciler için destek eğitim odalarında sunulacak eğitim hizmetleri  konulu bilgilendirme toplantısı il merkezinde, Tuzluca, Aralık ve Karakoyunlu ilçelerinde düzenlenerek öğretmenler bilgilendirildiler.
             Özel yetenekli  öğretmenliği mezunu ve il formatörü Sinan Yiğit tarafından öğretmenlere  bilgilendirme ve farkındalık semineri   verildi.
                Özel yetenekli  öğrencilerin farkına varılması ve ihtiyacı olan eğitimlerin karşılanması amacı ile verilen seminerde  özel yetenekli öğrencilerin tanımı ve özellikleri, yaşadıkları problemler,  bu öğrenciler için uygulanabilecek farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiş eğitim süreçleri destek eğitim odaları konuları anlatıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.