Iğdır’da Okul Müdürleri Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2015-11-21 / Kategori : Eğitim

Iğdır’da  Okul Müdürleri Toplantısı Yapıldı

  2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Okul Müdürleri Toplantısı, Iğdır Valisi, İl Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

          125. Yıl  Anadolu Lisesi toplantı salonunda yapılan toplantıya Iğdır  Valisi Davut Haner, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.
           Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan  Vali Davut Haner,  “Iğdır’ın ve gündemin yoğunluğundan gecikmeli olarak  bu toplantıyı yapıyoruz. 2015-2016  Eğitim ve Öğretim yılı Iğdır’ımıza ve ülkemize hayırlı olsun. Özlediğimiz ülkenin ihtiyacı olan yeni nesiller yetiştirmenizi diliyorum. Okul Müdürlüğü kolay bir iş değildir. Zordur. Her öğrenci ayrı bir dünyadır. Bunların dünyasına girmek gerek. Sizlere emanet edilen çocukları en iyi şekilde yetiştiriniz. Bu emanetleri ülkemize faydalı olacak şekilde yetiştirelim. Bunu başardığınızda dünyanın en mutlu kişisi siz olursunuz. Mevki makam sahibi olmuş topluma faydalı bir öğrenciniz sizlere gurur verecektir. Terörün, huzuru bozmak istediği illerden biride Iğdır’dır. Bunun için öğrencilerinizi terör örgütlerinden uzak tutmak en büyük görevinizdir. Bunun sorumluluğu sizlerdedir. Çok titiz olunuz. Bütün işlerden öncelikli olmalıdır. Yine hassas olacağınız diğer bir konuda uyuşturucu konusudur. Uyuşturucu şebekeleri en çok okullara önem veriyorlar. Bunun için bu konuda önceliğiniz olsun. Dikkatli olun ihmale gelecek bir konu değildir. Araştırın benim okulda olmaz demeyin. Gerekeni yapın. Bir anne baba şefkati ile sevgi ile yaklaşın. Günümüz şartlarına uygun öğretmen öğrenci ilişkisi olsun temelini sevgi hoşgörü oluştursun. Şimdiden öğretmenler gününüz kutlu olsun .” dedi.
               Milli eğitim Müdürü Hakan Cırıt,’te TEOG sınavı en  iyi şekilde geçmelidir. Bunun için herkes görevini çok iyi yapmalıdır. Öğrencilerin dikkatini dağıtacak bütün olumsuzluklar ortadan kalkmalıdır. Türkçe den öğrencilerimiz en iyi şekilde yetişmeli okuma saatleri yapılmalıdır. Her okul TÜBİTAK projesine önem vermeli, kaliteli proje üretmelidir.Okulumuzda başarıyı artırmak için proje yapacağız.Ortaokullar bazında yapılacak olan bilim şenliğine bütün okullar katılsın. Hafta sonu destekleme kurslarını denetleyin. Geçen yıl 2700 öğrenci dershaneye gidiyordu. Bugün Iğdır’da kurslara katılan öğrenci sayısı 15 bindir. İşte  sosyal devlet olmanın faydası. Binlerce öğrencimiz en iyi şekilde yetişiyor. Dershanelerin kapatılmasının faydası bu olmuştur. Gelecek yıl bu sayı 20 bini geçecektir.” dedi.
             “Sizlere ülkenin geleceğini şekillendirecek olan nesilleri emanet ediyoruz” diyen Cırıt, “Öğrencilere milli şuuru vatan, bayrak, millet sevgisini de vermeliyiz. Bunun için milli bir şuur verilmeden varılabilecek nokta, maalesef hüsrandır. Önce istikametimizi belirlememiz lazım. Bu istikamet, muasır medeniyetler üzerine çıkmış, milli şuura ve dinamizmine sahip, milli duygularla donanmış, millet olmanın bilincine ermiş ve tüm insanlığa faydalı olmaya yönelmiş bir nesil yetiştirmektir. Bunu sağlayacak olan sizlersiniz. Öğretmenlerimizdir.” şeklinde konuştu..
        Daha sonra şube müdürleri tarafından çeşitli konular da okul müdürlerine bilgi verildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.