Sinan Oğan adaylığını açıkladı

Tarih : 2015-11-23 / Kategori : Siyaset

Sinan Oğan adaylığını açıkladı

MHP'de Devlet Bahçeli'ye ilk rakip çıktı. Sinan Oğan resmen MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.

    7 Haziran seçimleri öncesinde MHP’den ihraç edilen ancak geçtiğimiz günlerde yargı kararıyla partisine geri dönen MHP eski Iğdır milletvekili Sinan Oğan adaylığını resmi olarak açıkladı. Adaylığın düzenlediği basın toplantısı ile duyuran Oğan, MHP yönetimine kongreyi toplaması çağrısı da yaptı.
    AKŞENER’İN DE İSMİ GEÇİYOR
    MHP’de Bahçeli’nin karşısına rakip olarak eski İstanbul milletvekili Meral Akşener’in de ismi geçiyor.
    SİNAN OĞAN KİMDİR?
    Azeri kökenli olan 1967 doğumlu Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede yaptı.
    Sinan Oğan daha sonra Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGİMO) doktora çalışmasını tamamladı. İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilen Sinan Oğan Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.
    Daha sonra TİKA Azerbaycan Temsilcisi oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından “Devlet Nişanı” ile taltif edildi. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı. TÜRKSAM’ı kurdu ve Başkanlığını yaptı. Valdai Formu Üyesi de olan Sinan Oğan’ın yayınlanmış 3 kitabı ve 500′den fazla makalesi bulunuyor.
    12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Iğdır milletvekili seçildi. Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.