Vali Davut Haner’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Tarih : 2015-11-24 / Kategori : Genel Haber

Vali Davut Haner’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

            Bilindiği üzere Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü; yine Atatürk'ün izinde yürüyen kıymetli öğretmenlerimiz için Ülkemizde 1981 yılından beri öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

 

         Topluma hizmet veren bütün meslekler kutsaldır ve saygıya layıktır. 
         Ancak, bunlardan bir tanesi yani öğretmenlik mesleği bunların en kutsal olanıdır. Çünkü konusu, amacı, aracı, insan olan tek meslek öğretmenliktir. 
            Toplumların gelişmelerinde, zamanla yarışmalarında, daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda varlıklarını sürdürmelerinde belirleyici unsur olan eğitim, ülkemizin dünyadaki saygın konumu ve refahı açısından büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda; öğretmenlerimizin sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişin ışığında geleceğe bakabilen, güzel ahlak sahibi, insana ve değerlerine saygılı, araştıran, okuyan, sorgulayan, yorumlayan, milletine ve ülkesine bağlı 
nesiller yetiştirmeleri geleceğimize yapılacak en büyük yatırımdır.
    Bu vesileyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Ülkemizin bugün geldiği noktada büyük emeği geçmiş bütün eğitimcilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü” kutluyorum. 
Davut HANER 
   Iğdır Valisi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası