Muhaliflerin Yüzünü Güldüren Anket: MHP Seçmeni Bahçeli'yi İstemiyor

Tarih : 2015-11-24 / Kategori : Siyaset

Muhaliflerin Yüzünü Güldüren Anket: MHP Seçmeni Bahçeli'yi İstemiyor

     MHP'de Bahçeli'yi devirmek için harekete geçen muhalifler tüzük engelini aşmak için farklı yöntemler üzerinde dururken, yapılan son anket yüzleri güldürdü.

 

        Muhaliflerin Yüzünü Güldüren Anket: MHP Seçmeni Bahçeli'yi İstemiyor
       MHP'de 1 Kasım seçimleri sonrasında parti yönetimini suçlayıp isyan bayrağını açan muhalifler, genel merkeze karşı 3 silahşörlerin "Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için" sloganını çağrıştıran bir taktik izliyor. Öte yandan yapılan son ankette MHP seçmeninin yüzde 34'ü Meral Akşener'i genel başkan olarak görmek istediğini belirtti.
    SİNAN OĞAN RESMEN AÇIKLADI
    Devlet Bahçeli'ye rakip olarak MHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan ilk isim, eski MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan oldu. Meral Akşener ve Koray Aydın, kulislerde konuşulan diğer 2 isim. Kurultay toplanabilirse başka isimlerin de aday olarak çıkabileceğine işaret ediliyor. Ancak şimdilik parti içi muhaliflerin 3 ayrı adresini oluşturan Oğan, Akşener ve Aydın'ın kurultay çağrısı için ayrı ayrı imza toplarken, tüzük engelini aşabilmek içinse birlikte hareket ettikleri belirtiliyor.
    İLK HEDEF KURULTAY
    3 adayın ilk ortak hedefi, tüzük kurultayını toplayıp, sonra seçimli kurultayın toplanmasını sağlamak. Tüzük kurultayında divan başkanlığını ele geçirmek isteyen muhalifler, genel merkezin karşısında ortak aday çıkarmaya hazırlanıyor.
    2 ADAY ÇIKARSA 'PERDE' ÇEKİLECEK
    Parti kulislerinde bundan sonraki sürece ilişkin senaryolar şöyle dile getiriliyor: "Kurultay için gerekli imzalar toplandı. Her aday ayrı ayrı imza topluyor. İmzalar 300 civarında kalırsa, genel başkan kurultayı toplamayabilir. Ancak, imza sayısının 500'e ulaşması, genel merkezde Bahçeli'nin yanında yer alan önemli bazı isimleri de kopartabilir. 3 aday da bunun için çalışıyor. 500 imzaya ulaşılırsa tüzük kurultayı toplanır. Kimin aday olacağı hiç önemli değil. Adaylar şimdi bunun üzerinde durmuyor. Öncelikli hedef, tüzük kurultayında divan başkanlığını ele geçirmek. Geçmişte hep genel merkezin gösterdiği aday divan başkanı olduğu için, gizli oylama yapılmamıştı. Birden çok aday çıktığında seçimin 'gizli' yapılması kuralı var. O zaman perde çekilecek, sandık kurulacak. Divanı üçlü ittifak alırsa, o tüzük kurultayından aynı gün seçimli olağanüstü kurultay kararı da çıkar. Böylece aynı gün, aynı salonda genel baş- kanlık seçimi de yapılabilir."
    BAHÇELİ'YE 3. TÜRKEŞ DARBESİ
    MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye karşı 1 Kasım'dan sonra hareketlenen parti içi muhalefete, kritik bir isimden destek geldi. Alparslan Türkeş'in kızı ve Tuğrul Türkeş'in kardeşi Çağrı Saraç Türkeş, Bahçeli'nin karşısında adaylığını açıklayan Sinan Oğan'ın yanında yer aldı. Böylece Bahçeli 3. kez bir Türkeş'ten darbe yemiş oldu.
    Türkeş'in oğullarından Tuğrul Türkeş, geçmişte Bahçeli'ye karşı aday olup kendi partisini de kurmasına rağmen, sonradan Bahçeli'nin yanında yer almış ve MHP'ye girmişti. Tuğrul Türkeş, MHP'de genel başkan yardımcılığı yaptığı sırada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti teklifini kabul etmiş, ardından MHP ile yollarını ayırarak AK Parti saflarına katılmıştı. Tuğrul Türkeş'in üvey kardeşi Kutalmış Türkeş de 2011 seçimlerinde AK Parti'den Meclis'e girmişti.
    BAHÇELİ'Yİ ÇILDIRTACAK ANKET
    MAK Danışmanlık'ın 16-21 Kasım tarihleri arasında 31 il ve 151 ilçede 5 bin 670 kişi ile yüz yüze yaptığı ankette Genel Başkan size göre kim olmalı?" sorusu yöneltildi. MHP'lilerin yüzde 34'ü 'Meral Akşener' dedi. Mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli yüzde 26 ile Akşener'in gerisinde kaldı. Bahçeli'yi yüzde 17 ile Sinan Oğan izledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.