24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Tarih : 2015-11-25 / Kategori : Eğitim

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü Iğdır’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

       Kutlama programı Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt , Şube Müdürü Mehmet Tüzen ve İmam Hatip Lisesinden bir gurup  öğretmenin Iğdır Valisi Davut Haner’i makamında ziyaret etmesiyle başladı. Daha  sonra Zübeyde Hanım Bulvarında bulunan Atatürk Anıtına çelenkler konuldu.
         Gün vesilesiyle Iğdır Kültür Merkezinde devam eden törene Valisi Davut Haner, Iğdır Garnizon Komutan vekili piyade  Alb. Murat  Demirkıran, Vali yardımcısı Muhlis Arslan, Kültür Turizm il Müdürü Osman Engindeniz, Bilim Tekn. Müdürü Mehmet Kanyar, Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Jandarma Alay  komutanı Mustafa Ulus, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet  Esin, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    Törende konuşan, Iğdır Valisi Davut Haner, Öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak Hz. Ali’nin ‘Bana bir kelime öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözüyle başladı.
    Iğdır Valisi Davut Haner ”Bugün 24 Kasım öğretmenler günü. Bütün meslekler insanlara hizmet eder. Bütün meslekler kutsaldır. Öğretmenlik mesleği de herkesi yetiştirdiği için bütün mesleklerin, güzelliklerin anasıdır. 
    Öğretmenlere olan borcumuzu ödeyemeyiz. Bu mesleğin sorumluluğu çoktur.Yeni nesilleri en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Ters giden bir şey varsa bunu kendimizde sorgulamalıyız. Bize emanet edilen insanı en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Öğrencilere bilginin yanında  onları vatanlarına, bayraklarına, milletlerine sorumlu, sevgi dolu yetiştirmeliyiz, eğitmeliyiz.Öğretmenlik mesleği maddi şeyler karşılığı değil yetiştirdiğiniz bir öğrencinizin mevki sahibi olması size en büyük mutluluktur.” dedi.
              Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.  Cırıt, ”Gazi Mustafa Kemal’in Millet mektepleri Başöğretmenliğini kabulü nedeniyle, 24 Kasım öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Böylesine onurlu ve güzide bir mesleğin üyesi olmanın verdiği mutlulukla, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal
eden öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anar, tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutlar sizleri saygı ve sevgilerimle selamlarım.Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmen arkadaşlarıma başarılı ve huzurlu yıllar diliyorum. Meslekten emekli olmuş personelimize yapmış oldukları hizmetler dolayısıyla minnet ve saygılarımı sunuyorum. Çok özel, çok yüce bir mesleğin sahibi olarak, Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, Sevgi ve fedakârlık gerektiren, Sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev Öğretmenlik. Hayat merdivenine henüz ilk adımını bile atmamış, anne babaların öpmeye bile kıyamadığı minik yavrular merdivenin ilk basamağını bizlerle çıkmak için ellerinden tutmamızı beklemektedirler. Hayatın gittikçe zorlaştığı ve karmaşıklaştığı günümüzde, zorluklarla savaşabilmek, ayakta kalabilmek için yeterli bilgi ve becerilerle donatılmak amacıyla iki dudağımızın arasından çıkacak kelimelere kulak kesilmektedirler.  Demokrasi ve insan haklarına saygının vazgeçilmez değer olduğu günümüzde, çocuklarımızın öncelikle biz öğretmenlerin tutum ve davranışlarında bu erdemleri görmeye ihtiyaçları vardır. Dünyada çocuk ölümlerinin arttığı, denizlerin bir mezarlık haline döndüğü,büyük devletlerin ürettiği silah ve bombaların Ahmetlerin, Ayşelerin, Fatmaların üzerinde yaşına bakılmadan denendiği şu günlerde çocuklarımıza, evlatlarımıza siz öğretmen arkadaşlarım iyiyi güzeli yaşanacak bir dünya özlemiyle öğretmeniz gerekmektedir.Böylesine önemli bir görevi üslenen topluluk olarak, biz öğretmenler; toplumdaki huzursuzluklar, problemler ve olaylara karşı kendimizi korumak için bahçe duvarlarımızı yükseltmek yerine, bulunduğumuz çevreyi yaşanabilir bir konuma getirmenin mücadelesi içerisinde bulunmalıyız. Akşemseddin’in Fatih Sultan Mehmet Han’a söylediği ve Arif Nihat Asya’nın öğrencilerine şu öğütü veriyor: “Dağ ne kadar yüksek olursa olsun yol onun üzerinden geçer. Sen dağ olmaya heveslenme asla gururlanma yol ol ki herkes senin üzerinden geçerken sen dağların üzerinden bile geçesin”. Bu anlayışla ülkemiz insanının her bir ferdinin değerli olduğunu asla unutmayıp, bu bilinçle hareket etmeliyiz. Her bir öğrencimizin ayrı bir değer olduğu ve farklı zenginliklere sahip olduğu gerçeği ile onların var olan gizli güçlerini ortaya çıkarmak için gayret göstermeliyiz. Unutmayalım ki kendi değerlerini unutanlar veya kendi değerleri ile yaşamayanlar kendilerine ait bir dünya kurma iddiasında da bulunamazlar. Eğer biz 2023, 2071 hedeflerini her yerde yüksek sesle haykırıyorsak, bu hedeflere siz öğretmenlerimizin  yetiştireceği vatanını, bayrağını, dinini ve en önemlisi ülkesini seven yeni nesillerle ulaşacağız.
        Değerli meslektaşlarım, sevgili öğrencilerim; Öğretmenlerimizin bazı sıkıntıları ve dertleri, okullarımızın eksiklikleri olsa da bunlar bize mazeret olmamalıdır. Birlik ve beraberlik
içinde her türlü zorluk ve engeli aşacağımıza inanıyorum. Sen deniz feneri gibisin, deryada yolunu kaybedenlere, karada rehber arayanlara yol göster, ışık ol, yolcularının yolunu aydınlat. Sarrafsın sen öğretmenim işle yürekleri, işle beyinleri ama sakın kırma, dökme, parçalama, senin engin yüreğin, bitmeyen sevgin var,bölüştür öğrencilerine.Hünerlisin, Zafer senin, gelecek senin öğretmenim. Sen yaşamın merkezine kendini hiç koymadın bundan böyle de koyma, dünyanın ta merkezine öğrencilerini koy. Sana güveniyoruz öğretmenim.
    Sayın Valim, Değerli Konuklar, Sevgili Meslektaşlarım; Bu inanç ve güven duygularımla çalışanı ve emeklisi ile tüm Milli Eğitimin teminatı, ışığı, ümidi olan Öğretmenlerimizin "ÖĞRETMENLER GÜNÜ” nü kutluyor, aramızdan ebediyete ayrılan öğretmenlerimize Cenab-ı Mevla’dan rahmet dilerken, en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum..” dedi.
                   Emekli olan öğretmen Ekrem Baydar ‘da yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek genç öğretmenlere “her gün dersinize severek girin öğrencilere her şeyi öğretin onları sevgiyle kucaklayın” dedi.
   Vali Davut Haner, Ekrem Baydar’a plaket verdi. Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, öğretmenler günü nedeniyle Vali Davut Haner’e  ay yıldızlı bir el yapması resim  hediye etti.
   Daha sonra Şiir, resim, kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Güzel sanatlar lisesi öğrencileri mini bir konser verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.