Iğdır’da Kadına Şiddet Günü protesto edildi

Tarih : 2015-11-26 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Kadına Şiddet Günü protesto edildi

           Iğdır Belediyesi Kadın Meclisi öncülüğünde “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü “ kapsamında basın açıklaması gerçekleştirildi.

 

        Iğdır Belediyesi Kadın Meclisi öncülüğünde “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü “ kapsamında kadına yönelik şiddet basın açıklaması ile protesto edildi. 
    Belediye Meydanında bulunan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi önünde gerçekleşen basın açıklamasına Belediye kadın çalışanlarının yanı sıra Tuzluca Belediye Eş Başkanı Neşegül Can, Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı Dilek Yanardağ, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Dilber Turan katıldı. Basın açıklamasında “ Fuhuşa tecavüze sessiz kalma”,” Haklı Şiddet yoktur”,” Cinsel, ulusal ve sınırsal sömürüye son”,” Katledilen kadınlar isyanımızdır”,” Jın Jiyan azadî”,” Fuhuşa, tecavüze sessiz kalma” 
dövizleri dikkat çekti.
    Basın açıklamasında belediye kadın meclisi adına kitleye seslenen Seyran Ayhan kadın cinayetlerinde yargının aldığı kararların adil olmadığına dikkat çekerek” Her gün yaklaşık 5 kadın en yakınındaki 
erkekler tarafından öldürüldüğü ülkemizde bu durum şiddettin vardığı düzeyi açıkça göstermektedir. 
    ‘Ortadoğuda yaşanan savaş en çok kadınlar ve çocukları etkiliyor’
    Ayhan, son olarak Ortadoğu coğrafyasında yaşanan çatışmalı sürecin en çok kadın ve çocukları etkilediğine dikkat çekerek” 
    Çatışmasız bir ortamda dahi her türlü eşitsizliğe, ayrımcılığa ve baskı ve şiddete maruz kalan kadınlar ve çocuklar çatışmalı ortamlarda en canı yanan oluyor. Kadın ticareti bunun en acımasız göstergesidir. 
    Kadına yönelik ayrımcılık, eşitlik, şiddet, din, dil ve ırk ayırt etmeksizin dünyanın her yerinde yaşayan kadınlara dar etmektedir. “dedi.
    Basın açıklamasının ardından kadınlar yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında Kadına uzanan eller kırılsın” sloganı atıldı. 
      Yürüyüş Iğdır Kültür Merkezi önünde son buldu.
    Iğdır Belediyesi Kadın Meclisi öncülüğünde “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü “ kapsamında gerçekleşen etkinlikler 25-29 Kasım tarihleri arasında Iğdır merkezde bulunan Kültür Merkezi Konferans Salonunda ücretsiz film gösterimi ile devam edeceği belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.