Zeynelov, Türkmenistan Büyükelçiliğine atandı

Tarih : 2015-11-30 / Kategori : Genel Haber

Zeynelov, Türkmenistan Büyükelçiliğine atandı

           Azerbaycan Kars kurucu Başkonsolosu Hasan Zeynelov, Kars Başkonsolosluğundan, İstanbul Baş konsolosluğuna atanmış ve Büyükelçi ünvanı ile görevlendirilmişti.

 

   Azerbaycan Cumhuriyeti 2004 yılında Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de teşrifleri ile Kars Başkonsolosluğu'nun açılışını yaptı.  Başkonsolos olarak atanan Hasan Zeynalov ilk olarak iki katlı bir evi konsolosluğa çevirdi ve faaliyetlerini yürütmeye başladı.
                Aktif, çalışkan ve iyi ilişkiler içinde olan Hasan Zeynelov kısa süre sonra kendisine tahsis edilen tarihi bir binayı restore ederek Azerbaycan'a yakışır bir konsolosluk binası inşa etti.
                Kast'ta ki başarısı tartışılmaz olan Zeynelov kısa süre sonra, vatandaşlar Kars'a gidip gelmek zorunda kalmasın diye Iğdır'a bir şube açtı... Her türlü sosyal faaliyetlere iştirak eden, Kars, Iğdır, Ardahan, Erzurum, Ağrı, Van, Erzincan kısaca kendine bağlı toplam 11 ilin Valilerini, iş adamlarını Azerbaycan'a heyet olarak götürmüş, Azerbaycan ile Türkiye arasında dostluk bağlarının daha çok gelişmesine, ticari işbirliğinin güçlenmesine katkılar sunmuştur.
                Görev süresi dolup İstanbul Başkonsolosluğuna atanan Hasan Zeynelov, kısa süre sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev tarafından  Büyükelçi unvanı ile taktir edilmiş ve Azerbaycan'da, Büyükelçi unvanı ile Başkonsolosluk yapan yegane diplomat  olmuştur.
                İstanbul Konsolosluğuna da atandıktan sonra, yine ilk iş olarak Azerbaycan'a yakışır bir konsolosluk binası inşa etmiştir.  
                Azerbaycan ve Türkiye'nin  milli, iktisadi, siyasi meselelerine duyarlı bir duruş sergileyen Zeynelov'un, Cuma günü itibariyle görevinden ayrıldığını  ve  Türkmenistan'a Büyükelçi olarak atandığını Azerbaycan medyasından öğrendim.
                Doğrusu bu durum beni ve Sayın Zeynelov ile dostluğu bulunan herkesi çok memnun etti. Sayın Hasan Zeynelov'un,  Iğdır'a ve  halkına duyduğu muhabbet, ilgi ve alaka her zaman en üst seviyelerde olmuştur. Türkmenistan'a  Büyükelçi atanması demek, Iğdır halkının Türkmenistan'da bir dostlarının, tanıdıklarının olduğu anlamına gelir. Iğdır Azerbaycan için de, Sayın Zeynelov içinde  her zaman önem arz eden bir il olmuştur.  Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Iğdır ve Kars'a her zaman özel ilgi ve alaka gösterdiği ve bu hususta  gerekli emirleri verdiği de bilinmektedir.  
                Iğdır halkının sevgisini kazanan, hiçbir zaman Iğdır'la olan diyalogunu koparmayan, özelde de benim Azerbaycan ile ilgili en yakın görüştüğüm devlet adamı olan Sayın  Hasan Zeynelov'un Türkmenistan Büyükelçiliğine atanması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.
                Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'e, bu çok doğru tasarrufundan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.
                Azerbaycan'da çok güzel gelişmeler olduğunu, yine Azerbaycan medyasından okuyoruz. Umarız tez zamanda taşlar yerine oturur.
                                                              Cabbar Şıktaş

                                      Yeşil Iğdır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni,              

                                                          İl Genel Meclis Üyesi 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.